dinsdag, juni 18, 2013

Knuffelexpert

Inmiddels zijn we wel aanbeland in de categorie "knuffelexpert" En hoe bedoel ik dat?
Voor Pixie kochten we gewoon een knuffeltje dat we leuk vonden, een roze lapjeskonijntje, schot in de roos, tot op de dag van vandaag haar favoriet. Maar alle andere knuffels... die hangen in zo'n mandje aan de muur en verder dan dat komen ze niet, maar de knuffel van oma C, die is altijd goed! We kregen in de kraammand nl een zacht beertje met een lapje in z'n handje. Dat zijn nu Pixie's favorieten, Nijna en Beer genaamd, aangenaam!

Bij Skylar gingen we al iets beter kijken en kochten we een zacht hondje en een lapjesbeestje maar daar zat weer een belletje in... dat werd hem helemaal NIET! In de kraammand van, jawel daar is ze weer, oma C zat een groot konijn, geen lapje, maar met een heus lijfje, en ok√© wel wat "lapperige" poten. Die is het helemaal geworden!!! Afgelopen kerst kreeg Skylar een Pip knuffel kado bij d'r Woezel en Pip pyjama, en die gaat sinds die middag ook overal mee heen samen met konijn. Inmiddels is daar sinds een week of 3 ook Woezel nog bijgekomen. 

Natuurlijk loop je dan tegen het probleem aan van als de knuffels in de was moeten want helaas die dingen worden vies en gaan soms vreselijk stinken van het gesleep, vieze handjes en in de mond stoppen en op kwijlen of soms zelfs vergeten mee te nemen bij opa en oma vandaan. Nou heb ik geen zin in de stress van het NIET gaan slapen zonder knuffels dus letten we er altijd heel goed op dat ze mee gaan, maar soms vergeten opa's en oma's ook wel eens wat ;-)

Dus de lange zoektocht naar reserve-exemplaren werd ingezet. De roze nijna van Pixie was al snel gevonden hoor, die hadden we bij Prenatal gekocht en was zo weer in huis maar de 2 knuffels van de dames van oma C, dat was nog even een speurtocht maarrrr gevonden uiteindelijk!!! Dus af en toe worden ze stiekem even omgewisseld en de originele exemplaren gewassen!

Dus bij dit kleine kereltje gingen we heeeeel bedachtzaam te werk. Eisen: slungelig, zacht, aaibaar, makkelijk, licht en lief en daar liepen we zaterdag zomaar ineens tegenaan! Dit grote knuffelkonijn (wat is dat toch met konijnen en beren??) en ik moet zeggen, als ons ukkie er niks aan vindt, gaat ie mooi met mama mee ;-)

 Pixie wilde per se ook een knuffel voor d'r broertje uitzoeken en ik moet zeggen, ze heeft smaak want het werd....


Juist de blauwe versie van haar Nijna!!! Slim want de kans is natuurlijk groot dat ie in de smaak valt! En we weten waar we hem kunnen kopen als het echt een favoriet is! Want 1 ding is me wel duidelijk, zorg dat je altijd een backup exemplaar hebt!

Geen opmerkingen: