maandag, december 20, 2010

Weekoverzicht/kerstknutsels deel 4(?) + taarten

We beginnen met weer kerstknutselen met Pixie. Kerstkaarsen maken van wc rollen. Pixie vindt schilderen echt leuk dus daar doe ik haar een plezier mee!

Lekker kliederen met je kwast en vingers, toch niks leukers?
Lekker met je volle hand in de  verf grijpen!!

En soms ook toch even een hapje proeven al weet je dat het niet lekker is!
Daarnaast heb ik vrijdag een taart gemaakt, een opdracht, en deze was simpel, een puzzelplaatje van Bumba, al is het niet mijn sterkste kant, ik vind hem toch best geslaagd.

Hij is gevuld met aardbeienjam en slagroom, en ik mocht hem afleveren bij een oud-klasgenootje, zo leuk!
Vrijdag kreeg Igor ook een kerstpakket, en dat vond Pixie wel mega interessant om eens uit te pakken.
Zaterdag heb ik me bezig gehouden met Igors verjaardagstaart, oké hij was dinsdag jarig maar vierde het gisteren (zondag) en het was mega gezellig en niet alleen Igor is verwend, ook Pixie en ik/beeb hebben hele leuke kadootjes gehad!!!
Dit is hem geworden, een kerstkaarsentaart met echte waxinelichtjes erin!
De bovenkant glimt mooi op door de pearldust die erover zit! Een chocoladebiscuit gevuld met aardbeienjam en aardbeienbavarois, yummy!! Gelukkig is er nog een groot stuk over!
Pixie vond het uiteraard ook leuk, maar vooral de fondant bloemen en strik erg lekker
De taart is niet echt aan haar besteed, ze is niet zo dol op taart, maar de fondant daarentegen....
Pixie is de afgelopen dagen niet helemaal in d'r hummetje, erg moe, slecht slapen, veel wakker 's nachts. Ze heeft last van nachtmerries wat er in resulteert dat ik geregeld om half 1/1uur met een rillend kind op schoot zit en haar in slaap probeer te krijgen. Toch zijn die momenten wel lekker dat ze even half slapend knuffelend tegen me aan hangt hoor!
Vanochtend hebben we alle 3 lekker uitgeslapen, en dat deed haar goed, en ons ook. Pixie lekker in d'r nieuwe beker een bakje thee drinken bij papa, die ook nog niet helemaal wakker is ;-)
Vandaag? Vandaag doen we weinig, wat boodschapjes en misschien even wandelen door de sneeuw met Pixie. Lekker rustig aan dus. En morgen zien we wel verder, Igor is lekker 2 weken vrij, en dan moet hij in januari 1 week werken en als het goed is, is hij daarna weer 1 week (verplicht) vrij! Heel naar NOT!!!
Ik ga deze tijd even goed gebruiken door ALLES even goed op te ruimen, uit te zoeken en schoon te maken want ja dat begint onderhand toch echt te kriebelen (morgen 24 weken zwanger). En ik ben al begonnen vanochtend!
Van de week nog even naar Doorn toe, even wat roze papier uitzoeken voor de geboortekaartjes want die wil ik graag zover mogelijk af hebben én ik wil mijn kleed af hebben deze vakantie! Dat gaat vast lukken! Ik moet nog 3 strengen spelden/ stikken en in totaal 4 aan het geheel zetten en dan kan ik het kleed in elkaar gaan zetten! Helemaal zin in! Uiteraard zal ik dan vol trots mijn kleed laten zien! Dan ga ik door voor.... dekentjes!
Fijne dag vandaag, geniet nog even van de sneeuw, voor je het weet is het weer weg!!!

5 opmerkingen:

Marit zei

Hoi Angela,

Wat zijn je taarten weer mooi geworden! De Bumba vind ik erg goed gelukt hoor!

Wat leuk dat je dochter zo enthousiast aan het knutselen is, heerlijk om dat met haar te doen!

Alvast fijne feestdagen, veel plezier in Doorn en succes met alles op je planning!

Groetjes,
Marit

Annelies zei

Mooie taarten heb je gemaakt. Ik vind het knap hoor dat je dat kan! Zou het ook heel leuk vinden om te doen, maar ik kan er de tijd niet voor vinden. Denk dat ik eerst maar een workshop ga doen. Alvast hele fijne kerstdagen!!

Charmaine zei

Jee Ans, die taart is echt te leuk! Leuk idee ook om de kaarsjes er zo in te doen zeg! Wat ben je toch veelzijdig! :) Goed hoor!
Gefeli nog met je hubbies verjaardag! Hij ziet er nog net zo goed uit als een paar jaar terug hoor dus het is 'm niet aan te zien ;)

Heerlijk he al dat geknutsel met je ukkie! Ik vind het ook geweldig om te knutselen met de kids. Doen we echt nog bijna dagelijks. De zooi achteraf is altijd wat minder maar nou ja...dat nemen we dan maar op de koop toe :)

Je zwangerschap schiet ook al op zeg....wat gaat het snel.

Die Ans...straks gewoon mama van 2 girlies....leuk hoor meis!
XXX

wij drietjes zei

Wat een orginele taart zeg! Hij is hartstikke mooi geworden :)
En dat geknutsel, blijft heerlijk om te zien...en te doen! Danique vind het ook onwijs leuk om lekker te knutselen!

X(K) van mij

vaidyadilemma zei

I think you are 'angel' at heart too..