vrijdag, december 10, 2010

kaarten dollskit en kerstknutsels deel 1

Hoi hoi
Afgelopen vrijdag viel de dolls cardkit op de mat, gezien ik de middag voor mezelf had, heb ik heerlijk zitten freubelen en ben tot zo ver met deze twee kaarten gekomen.
Deze is naar aanleiding van een sketch
Dit is een theelabelkaartje gezien op het blog van Martine, die vond ik zo leuk en nu dus even uitgeprobeerd.
Voorkant, dicht
De kaart open, met 2 theezakjes erin, zo zie je goed hoe klein de kaart eigenlijk is
Ik heb hem zo gemaakt dat de flapjes open kunnen en je op de labels een boodschap kan zetten.
Tot zover de kaartjesknutsel, nu dan een stukje Pixie, altijd leuk vind ik zelf ;-) Deze week is ze 3 dagen achter elkaar thuis, hele dagen dus dat is weer even wennen omdat ze 3 keer in de week een paar uur bij opa en oma speelt zodat ik even bij kan komen want de zwangerschap is zwaar maar daar later meer over.
Ik ben dol op kerst, en kerstknutsels al helemaal, dus de gelegenheid om met Pixie aan de gang te gaan.
Ze vermaakt zich best allereerst met d'r kinderwagentje, poppie erin en gaan met die banaan, racen niet normaal en dan ook zo'n lekker eigenwijs gezicht trekken, héérlijk!
Deze foto is niet gelukt, wazig maar ik vind hem zooooo leuk dat ik hem toch bewaar en laat zien!
Gisterenmiddag zijn we koekjes gaan bakken, en Pixie mocht natuurlijk ook helpen, ze had een stukje deeg in d'r mond maar vond het niet erg lekker, dus dat deed ze niet meer maar wel lekker spelen ermee zoals je ziet.
Ze leert snel, en heeft al gauw een aantal koekjes gemaakt, die we gebakken hebben natuurlijk. Vandaag hebben we ze versierd maar daar morgen foto's van denk ik.
We hebben samen de kerstboom opgezet en versierd, dat was ook al zo'n dikke pret. De lampjes zijn heel leuk en vanochtend zei ze als eerste "aan aan aan" toen moest de kerstboom dus aan en net na de boodschappen weer, zo schattig.
Ze pakte de ballen netjes voor me uit en deed heel voorzichtig zo lief, ze trekt ook niet aan de boom of ballen, heel goed vna haar! Ben er super trots op! De katten laten de boel ook met rust en dat vind ik ook heel fijn want die twee naakties haddne nog geen kerstboom meegemaakt.
Vandaag dus koekjes versieren, de hele boel pikt nu hier van het glazuur en overal liggen suikerfiguurtjes en glitters maar het was zo leuk! Morgen zal ik de foto's laten zien, want vanmiddag gaan we kerstknutselen waarschijnlijk een plaat kleuren of schilderen. Morgen gaan we snippers lijmen op een kerstkrans. Je hebt het door, ik ben in de kerstmodus en goed ook!!!
Fijne dag vandaag!
ps als je nog leuke tips hebt voor knutsels met een peuter van 1,5 jaar dan hoor ik het graag!!
ps II: de zwangerschap dus... gisteren was ik 22 weken, en had maandag een controle bij de VK. Ik voel me zo moe en duizelig en niet lekker ed maar ja het is ook niet niks tenslotte en op top gezond ben ik ook niet. Nou goed, na controle bleek ik een té laag Hb te hebben, een super lage bloeddruk (3x meten!!) en nog steeds een Vitamine D gebrek. Dus al met al klopt het wel dat ik niet oké ben. Nu dus aan de floradix en gewoon doorgaan met de Vitamine D én verplicht dropjes eten of bouillon drinken. Ik ben gelukkig wel goed aangekomen want ik had nogal een laag gewicht dus dat is prettig!!! Verder voel ik me goed en met de beeb gaat het ook goed, ze trapprlt 
Ik ga nu lekker weer kerstliedjes zingen en boekjes lezen met ukkie!!!

4 opmerkingen:

Charmaine zei

Gosh Ans wat kan je mooi scrappen meis! Je kaartje is gaaf en dat thee labeltje echt te cute!
Wat naar dat je zo moe en duizelig bent dus ik hoop dat de dropjes en alles z'n werk snel gaan doen en je weer lekker fit de rest van de zwangerschap kan volmaken.
Wat leuk dat pixie de boom zo leuk vindt en het koekjes bakken. Heerlijk he zulke dagen! Ik kan daar ook zooooooo van genieten met die 2 jongste ukken van mij. Noah kent al een hele reeks kerstliedjes hihi, alleen zingt hij denderboom ipv dennenboom, te cute hihi.
Kerst is helemaal jouw ding weet ik nog wel dus ik zou zeggen: geniet vollop met je loved ones van deze prachtige tijd ;)

wij drietjes zei

Aan de dropjes dan maar! Heerlijk hehe hoe die kleintjes nu kunnen spelen en zich kunnen vermaken, naast dat je steeds iets beter echt een activiteit met ze kunt doen! *love it* <3
Je bent weer goed bezig geweest met scrappen, wat een mooie dingen heb je weer gemaakt!
Ik duim dat je je snel weer wat beter voelt...

Liefs en n kus, van mij!

Annelies zei

Geweldige foto's van je dochter, zo met de kerstboom en het koekjes bakken. Zorg goed voor jezelf he!!

Sandra zei

je kaartjes zijn erg leuk geworden..! vooral die theelabel!
en wat lief pixie die koekjes bakt en de boom versiert :D

doe je wel rustig aan met de beeb en jezelf :D
fijn dat je wel wat bent aangekomen..sterkte
xxx san