dinsdag, mei 14, 2013

Groene vingers

Soms baal ik een beetje.... Waarvan? Van kattenbeestjes en het minivolkje dat in mijn huis woont. Waarom? Omdat ik geen leuke plantjes neer kan zetten! Ik hou zo van groen om me heen! De katten vreten de meeste planten kapot, en bloemen op tafel oid hoef ik al helemaal niet aan te beginnen want die werden per definitie als voer aangezien. Nu hebben we nog maar 2 katten, 1 ervan vreet wel aan de bloemen en planten, de ander hebben we beter opgevoed en doet dat dus niet gelukkig. We hebben wel ontdekt dat ze van de orchideeën met vetbladeren afblijven, gewoon die groene sappige blaadjes... helaas die moeten het ook ontgelden. Dus een tijdlang sierden allerlei kleuren bloemen onze vensterbank, maar kennelijk heb ik toch net niet genoeg groen aan mijn vingers want meestal gingen ze dood.

Het minivolkje is inmiddels redelijk gedresseerd en blijft van de planten af, al is het nog steeds erg verleidelijk om even je vinger in de aarde te stoppen ;-) nou ja als dat alles is!

Het tuinseizoen is weer volop aan de gang, dat betekent ook onze moestuin! We hebben in januari/februari en maart onze vensterbank vol gehad met potjes en doosjes en dingetjes met zaadjes om voor te trekken zeg maar (rare woordspelingen allemaal, zeg het zelf maar vast) en die staan nu lekker op de moestuin in de kas en zijn al inmiddels behoorlijke planten, en het nodige staat zelfs al in de volle grond!

Ik wilde ook heel graag een plantje tomaten en aardbeien hier thuis hebben en de aardbeien kunnen wel naar buiten maar de tomaten liever niet dus die stonden hier in de vensterbank, en eigenlijk vond ik het zo gezellig, en de kat blijft er redelijk vanaf, klein hapje hier en daar, dat ik hem nog even lekker laat staan, mijn troeteltomaat, en zo te zien doet hij het goed onder mijn getroetel! Op warme zonnige dagen mag hij even buiten staan en dat vindt hij lekker!De tomaatjes groeien goed en er zit nog volop bloesem in ook!

Verder zag ik nog iets... vettige bladeren van de orchidee ging wel bij de katten dus tja waarom dan geen vetplantjes! Rotsplantjes wel te verstaan! Ik heb er een geinig bakkie mee gemaakt vanochtend en ik ga eens zien hoe die het gaat volhouden! Ik vind het in ieder geval lekker knus staan!

De gehele pot in de vensterbank, het is een zilveren pot, die spiegeleffect heeft, lekker licht dus!
En ik heb op de dvd kast nog een vetplantje gezet, eigenlijk een hangplantje, maar ik vind het zo grappig hoe het als waterval naar beneden valt, dus ik hoop dat hij lekker groot mag worden, en lang dus ook!
Ik vind het zo gezellig die plantjes en groen in huis, ik vrees (sorry Igor) dat er nog meer gaan volgen, misschien wel hangpotjes! Daar kunnen de katten nl niet bij!

1 opmerking:

Céline zei

Staat wel gezellig al dat groen!! Chica eet het niet op maar kiepert het gewoon uit de vensterbank want dat is haar domein hahaha. Ik zou heel graag een hele grote plant hebben maar ik weet zeker dat zij binnen 5 minuten in de top zit hihihi. Hou het dus maar bij de 4 planten die ik nu heb en die ze gelukkig met rust laat :)