dinsdag, mei 21, 2013

23 weken zwanger

We zijn al weer aanbeland in week 23. Niet de leukste week want ik heb heel erg last gehad van nesteldrang en dat is op zich niet erg, maar er aan toegeven wel! Dat heb ik geweten ook! Woensdag was ik helemaal aan gort! Donderdag kreeg ik enorm pijn in mijn zij en toen het na uren nog niet over was, ook niet door paracetamol, kruik, douche, bed, heb ik toch maar even gebeld en moest ik meteen door naar het ziekenhuis.
Vrijdag moest ik weer voor controle en uiteindelijk was het "een gevalletje pech hebben" ik heb deze keer een erg gevoelige baarmoeder die het zwaar heeft, en bij alles wat ik doe, trekt ie samen en heb ik veel pijn. Ik herken dit helemaal niet gewoon van de zwangerschap van de meiden dus ik vind het vreemd, baal er van natuurlijk maar zal me ook wéér moeten aanpassen. Nog meer rustig aan doen dus!

Ook waren er leuke momenten deze week want op moederdag voelde Igor voor het eerst uk trappen! Dat was een mooi kadootje! Ik voel uk heel erg trappen en heel veel ook! Hij laat duidelijk merken dat hij er is en ik vind het prachtig.
Ik probeer ook mijn rustmomenten te pakken behalve uren slapen en dat heb ik gedaan door meditatie. Ik had DEZE gevonden en geprobeerd en ik vond het erg prettig en uk vond het ook heel erg fijn! Ons momentje samen dus!

Ik realiseer me heel erg dat elke dag de laatste is van de zwangerschap en 1 dag dichterbij het einde, en dan voel ik dit allemaal nooit meer en dat is raar. Ik geniet dus wel volop van het getrappel en gewoel in mijn buik, het gevoel van samen zijn, het knusse dat het toch ook met zich mee brengt, het nestelgevoel, het "wij-samen" gevoel. Natuurlijk ook heel cliché het gevoel van een wonder dat in je groeit, een echt mensje, een levend wezentje wat met liefde is gemaakt, het klinkt verschrikkelijk zoetsappig en het zullen vast de hormonen wel zijn maar ik vind het heerlijk!

En verder moet ik heel erg lachen om mezelf omdat ik echt domme dingen doe (call me blonde), pregnancybrain denk ik. Ik vergeet van alles, leg dingen op onlogische plekken neer etc, maar ja dat hoort er bij denk ik dan maar ;-)

Ik heb ook nog de blije doos opgehaald, bij Prenatal. Leuke dingen zaten daar weer in en handige dingen ook, en oohhwww wat hadden ze leuke kleertjes! Heb NIKS gekocht aan kinder- of babykleertjes! Goed he? Wel een legging voor mezelf! Oh ja en luieremmervulling, tja je moet toch wat he?

We hebben een heerlijk extra lang weekend gehad, de meisjes waren echt super, nee SUPER lief! Pixie was wel wat ziekjes, ze had wat verhoging, was hangerig dus we gokken erop dat ze weer aan het groeien is, arm schaapje.
De nieuwe week begint vandaag pas weer voor mijn gevoel, dus we gaan er weer met volle moed tegenaan!2 opmerkingen:

Peet zei

Lekker genieten dus en oh wat heb je toch een mooie buik :-D

23wekenzwanger zei

toppie heel mooie blog ook goed dat je dat doet later veel herineringen bij mij was de zwangerschap vanaf de 23ste week ook heel lastig oververmoeid last van megraine tot en met en wss zieje nu de zwangerschapslijn beginnen komen heb ook een hele mooie blog hier over neem zeker eens een kijkje