Aardbeiencrumbletaart
En ineens had ik dan zin in een aardbeiencrumble taart! Ik hou niet van slagroomtaart dus die viel al af, en een vlaai... hmm die koek is vaak zo droog, dus crumble it is! En hier is het recept!
Nodig voor een taart van 20 tot 24 cm (8 tot 10 puntjes)
100 gram zachte roomboter
70 gr koude roomboter in kleine blokjes
150 gr suiker
mespuntje zout
1 tl citroenrasp
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 bak a 500 gr aardbeien
poedersuiker
Bereiding:
Allereerst de oven voorverwarmen op 180 graden.
Meng 100 gram zachte boter met 100 gram suiker, citroenrasp en zout tot een creme met de mixer.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer tot het ei helemaal is opgenomen voor je de volgende toevoegt.
Dan mix je er 150 gr zelfrijzend bakmeel door tot 1 massa. Doe dit beslag in je ingevette springvorm.
Maak de aardbeien schoon, kroontje eraf en snijd ze doormidden en verdeel ze over het beslag en druk ze er iets in dat ze "vast"zitten zeg maar.
Dan maak je met de koude boter, rest van het bakmeel en 100 gr suiker en vanillesuiker het kruimeldeeg met je vingers en het kruimeldeeg verdeel je over de aardbeien. Zet de vorm in de oven in het midden en bak de taart in 35 minuten af. Laat de taart iets afkoelen, verwijder de springvormrand en strooi er dan wat poedersuiker over en klaar!
Lekker met een bolletje vanilleijs of een klodder slagroom! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten