zaterdag, juli 19, 2014

Tuin update

Het is al weer even geleden dat ik foto's postte van onze inmiddels behoorlijk opgeknapte tuin! We hebben er hard aan gewerkt en veel geld aan uitgegeven, en we zijn er nog niet maar het gaat al de goede kant op!

We hebben oude bakjes, die eerst in de ren hingen, bewaard, en nu aan de schutting gehangen en gevuld met vrolijkheid. De schutting zelf moet nodig eens schoon gemaakt worden, maar dat is voor latere zorg. In 2 van de mandjes hangt lavendel en ik ben DOL op lavendel. Het plantje, de geur, de kleur, de werking, de aantrekkingskracht voor vlinders en bijen... ik hou er van!
 Aan de andere kant van de tuin, de rechterschutting, hebben we de hangbakjes neergehangen (duh) en die hingen eerst ook in de ren, of áán de ren eigenlijk. Dit staat wel heel gezellig. Elke avond wel de dode bloemetjes eruit halen en wateren natuurlijk, het is veel werk maar het staat dan ook wel heel gezellig.
 Een andere favoriet van mij zijn de gerbera's of germini's en die staan dan ook in de bakjes! In 3 kleuren trouwens en dit plantje doet het super geweldig!
 We hebben dit jaar belachelijk veel goede tomatenplantjes gekweekt en we hebben er ook al veel weg gegeven. We vonden het zonde om ze gewoon maar in de groenbak te gooien dus dit jaar er voor gekozen om ze gewoon maar in de borders te planten, en de kas staat ook behoorlijk vol met 4 soorten tomaten. De plantjes buiten hebben al trosjes tomaten!
 Mijn schoonpa had allerlei bloemetjes voorgezaaid en natuurlijk ook veel te veel dus kregen wij ook van alles waaronder deze Zinnia's en ze doen het super goed en staan er stralend bij!
 Dit is dan de kas als je de deur open doet. Lekker vol, al is het al een stuk minder dan het was want de tomatenplanten achterin, woekerden als een malle, dus die heeft Igor aan een goeie snoeibeurt onderworpen en nu zie je de tomaten ook en kunnen ze gaan kleuren. Het zijn pomodori's trouwens.
 Een aardbeienplantje, inmiddels toe aan de derde ronde! Hij heeft het dus naar zijn zin!
 Dit zijn de zoete cherrytomaatjes in de kas, ook al lekkere trosjes tomaatjes, ben benieuwd of ze ook zullen smaken!
 De pomodori's dus... Al best heel groot, maar nog geen kleur te bespeuren
 De meloen, dit jaar voor het eerst een plantje gekocht... zonder verder te lezen dus dit jaar is het een project fail! Er gaat een hele bewerking aan vooraf, die we dus niet gedaan hebben, nl na de zoveelste tak afknippen, mannelijke bloemen eraf halen en de vrouwelijke bestuiven anders geen vruchtgroei ed. en dan ook maar 4 takken laten zitten (ipv 8 die wij nu hebben) dus ik heb hem wel gekort, en gekeken hoe en wat met bestuiven, maar ik vrees dat het er dit jaar niet in zit ;-) Informatie is inmiddels uitgeprint en zit in de map voor volgend jaar!
 In het tuincentrum kochten wij, als eerste, een snackkomkommer en jemig wat geeft die een komkommers zeg! We hebben er al 20 op als het er niet meer zijn, en hij zit nog stik vol komkommers! Dat was die € 7,00 meer dan waard!
 We hebben venkel uitgezaaid en maar 2 plantjes van verkregen, dus in het tuincentrum er nog wat bij gekocht want yummy die dingen zijn zoooo lekker! Groei baby groei!
 Op de moestuin hadden we de boel een beetje verwaarloosd, een beetje boel ook trouwens. Toen we er afgelopen week waren hadden we enorm veel uitlopers aan de aardbeien zitten en die heb ik er allemaal afgehaald. Er zaten al heuse plantjes met wortels aan zelfs. Deze hebben we netjes in potjes gezet en gewaterd en kijken hoeveel er aan gaan slaan! We willen komend seizoen een hangbak aan de schutting maken om daar ook aardbeienplanten in te doen en op de moestuin zijn er planten toe aan vervanging. We hebben er nu 40 staan... Er blijft vast wel wat overeind toch?
 En dan nog onze kruidenzak... deze wordt goed gebruikt maar hij groeit ook super hard zeg! Heerlijk al die verse kruiden in het eten! Ik geloof dat er nog maar een bij moet komen! 

En dat was tot zover de update van onze tuin en kas. We hebben nog best een waslijst wat we willen en moeten doen nog, maar ik denk dat grotendeels doorschuift naar het voorjaar. En dan kunnen we ook weer gaan denken aan het nieuwe tuinseizoen! Inmiddels zelfs al ideeën daar over en plannen! Nu de tijd nog zien te maken! 
xxx

1 opmerking:

Erika zei

Hoi,
Waar vond je deze kruidenzak?
Ik zoek een soortgelijke en kan ze niet vinden.
Alvast bedankt!

groeten, Erika