zondag, december 09, 2012

winterwonderland van dit weekend

En dan is het al weer zondagavond, het weekend zit erop... Wat is dat weer snel gegaan zeg en wat was het ook een leuk weekend! Hier komt ie..

Vrijdag werden we wakker om 8 uur (jawel!!!) in een witte wereld! Het sneeuwde nog keihard hier dus 1 groot feest. Kids gauw laten ontbijten en hoppa de sneeuw in, naar de Hema om een slee te kopen! Ik was bang dat ik niet de enige zou zijn met dit ingenieuze idee dus ik wilde er graag om 9 uur zijn. Helaas waren we al meerdere mensen voor mij geweest (de dagen ervoor) en zijn we maar naar de Intertoys uitgeweken. Daar meteen een grote slee met rugsteun gekocht en de dames hebben mij heel lief geholpen hem in elkaar te zetten en ik mocht de verpakkingen daar achter laten.

Uitzicht vanaf het bruggetje in het park
Ik had donderdag een dagje alleen gehad met Skylar, want Pixie wou bij opa en oma logeren. Daarom besloot ik dat Pixie ook een alleen dagje nodig had met mama en vrijdag werd Skylar dus opgehaald door de andere opa en oma al vroeg en had ik een dagje dus alleen met Pixie. Dat was helemaal goed voor de sneeuw natuurlijk! Helaas hadden we veel plannen gemaakt wat zij wilde gaan doen, wat nu in het water (ehm sneeuw dus) viel door het weer. Maarrrr we zijn lekker gaan sleeën, en sneeuwballen gooien, een sneeuwpop gebouwd, wandelen...

Pixie pepert mama lekker in, en een lol dat ze heeft!
Nog even samen op de foto....wat wordt ze groot he? Een heel dametje is het!
De middag hebben we mak aan gedaan en nog wat (lees heel veel) puzzels gedaan. Pixie heeft van Annemiek een doos met 10 prinsessenpuzzels gehad, tja bingo dus!

Zaterdagochtend, prachtig stralend weer en nog steeds bergen sneeuw, dus hoppa naar buiten, dit keer met Skylar en Igor ook. Dus de meiden samen op de slee. Lief gezicht maar niet praktisch. Skylar vond het geweldig en gierde het uit van het lachen!

Samen op de slee!
Skylar wordt ook al zo'n grote meid, lekker toetje he?
Na het middagslaapje gingen we de kerstboom opzetten...dat wil zeggen, Igor zette de boom in elkaar, Skylar liep de lampjes te beluisteren (hoe komt ze erop?) en Pixie hing de ballen allemaal erin, en ik maakte foto's.

Poppetje...
Pixie houdt van haar pyjama's en wil 's middags vaak in d'r pyjama blijven lopen, en van mij mag het, ik wilde het vroeger ook graag dus kan me helemaal voorstellen! Lang leve de prenatal met de super goede en leuke en lieve pyjama's!

Ze doet zo voorzichtig en zo precies!
Even van een afstandje haar creatie bekijken. Ze zei wel 100x mama kijk eens wat mooi!!!!
Hoe trots kun je zijn??
Pixie mocht lekker opblijven, zoals elke zaterdagavond, ipv 7 uur, gaat ze om 8 uur naar bed. Met wat lekkers en een beker warme chocomelk nestelt ze zich dan op de bank, soms met de Ipad, soms met een filmpje en ze vermaakt zich prima. Het was een heel kneuterig tafereeltje gisterenavond. Pixie zat op de Ipad, Igor zat tv te kijken en moeders zat te haken, en dat allemaal bij het licht van de kerstboom... I LOVE it!

Vandaag was het plaatselijke tuincentrum open. Dat is altijd een leuk uitje voor de meiden en nu helemaal met de kerstspullen. Om 10 uur stonden we daar op de stoep. We gingen slingers kopen voor in de boom want die van vorig jaar zijn grotendeels opgegeten (en uitgepoept ook weer) door onze naaktkat grrr, maar voor slingers zijn we niet geslaagd helaas. We hebben er, sinds Pixie geboren is, een traditie van gemaakt dat    
we elk jaar een nieuwe bal uitzoeken. Dit jaar werden dat er 2 want Skylar mocht natuurlijk ook wat uitzoeken. Igor is niet zo van de kerst, maar dit jaar was óók hij heerlijk enthousiast over al het moois en daar werd ik heel blij van. Dit zijn een paar delen van onze vangst...

Een hele mooie chique bal met pareltjes, daar hou ik van!
Een parelmoerbal met glitters (alles bling bling is leuk!)
Een prachtige bal met een elfje erin, pronkstuk!
Een foto van de bal met Skylar (en mezelf) in de reflectie, best grappig
En nog een, een klein graaihandje, en haar blije toetje zie je gereflecteerd in de bal (klik er maar op)
En toen wilde ik nog proberen om Bohkeh fotografie toe te passen, dat is een techniekje waar je normaal gesproken dure lenzen voor nodig hebt, maar nu met een slim trucje kan het met elke lens met een vast brandpunt, en ik koos voor de vorm van een hartje. Dit is dus de kerstboom, out of focus en de lampjes zijn hartjes geworden! Kortom, experiment gelukt!
En nog maar 1tje

Dus een erg gezellig en kerstig weekendje wat nu al weer ten einde is helaas! Ik ga zo lekker foto's uitzoeken om aan mijn december daily te werken, dag 9 alweer, wat gaat dat snel! Ik ben aardig bij ook gelukkig! Sterker nog, ik heb al allerlei ideeën voor het album van volgend jaar! Niet normaal toch? Helemaal in kerstsfeer dus! LOVE IT!!! (of had ik dat al gezegd?)

1 opmerking:

Céline zei

Wat een leuk verhaal om te lezen en je meiden worden inderdaad al heel groot! Gaat echt supersnel!!