vrijdag, januari 01, 2016

Update to do december

Allereerst iedereen een heel gelukkig en gezond 2016!
Wij hebben een heerlijk rustig gezellig en warm oud en nieuw gehad met onze kindjes en leenhondje Skippy. Met om 12 uur natuurlijk de kindjes uit bed en vuurwerk kijken en dat was heel erg leuk! En zoals een heel erg burgerlijk en misschien wel saai gezin met kleine kinderen betaamt.... lagen we om 1 uur in bed een poging tot slapen te doen!

En dan begint het terug kijken op 2015. Eigenlijk een jaar wat ik het liefst zo snel mogelijk vergeet. Het was op meerdere vlakken echt geen leuk ontspannen gezellig jaar. We hopen dan ook dat het nieuwe jaar beter zal zijn voor ons en ons gezin en familie.

Terugkijken doe ik ook op mijn lijstje van december... here we go


1) December Daily/ December Stories bijhouden
Op 5 december ging ik naar Scrapdelight mijn kit ophalen en kon ik lekker aan de gang. Ik heb het vrij goed bijgehouden en tot en met 22 december is hij dan ook echt wel af. De foto's en teksten t/m 25 december af maar nog niet op kaartjes en de rest nog niet gedaan. Kortom het is me niet gelukt helemaal. Ik ga daar de komende avonden lekker mee bezig nog.
(2016 moet natuurlijk 2015 zijn whoops foutje)

2) Mijn mail uitpuinen en opschonen
Check

3) 2 boeken lezen
Deel 2 en 3 van de serie van Italiaanse nachten in.... van Irene Cao gelezen. Lees heerlijk weg.
Inmiddels aan een nieuwe serie van 3 boeken begonnen, eerste boek vordert, maar gelijkertijd lees ik ook een ouderhandboek voor kindjes met ADHD.

4) Sporten volhouden
Ehm nope dikke FAIL want zoals elke december heb ik te maken met een hele flinke dip en zo ook deze maand, ik had de energie en motivatie totaal niet eigenlijk.

5) GENIETEN
Dit is het thema van mijn december daily, of eigenlijk Present. Zowel als in kadootje, als in aanwezig zijn. Ik ben zo aan het organiseren en in goede banen leiden dat ik alleen dat doe en zelf het gevoel heb niet echt aanwezig geweest te zijn als ik 's avonds doodmoe op de bank plof en op de foto's kijk hoe het geweest is. Dit jaar wil ik aanwezig zijn, genieten. Dat is tot op zekere hoogte wel gelukt. Ik heb altijd een winterdepressie dus dat maakt dat ik al iets minder vrolijk ben dan andere maanden, en dat maakt genieten en een leuke tijd hebben soms ook wat lastiger, maar ik was wel aanwezig!

6) Mijn slaapkamer helemaal op orde brengen
En laat ik dat nou precies 31 december eind van de middag/begin van de avond gedaan hebben! Hij is weer lekker helemaal schoon, opgeruimd, gezogen, gedweild, gelapt, zelf het raam gelapt! Vandaag, 1 januari nog kleding uitgezocht. Er staan 2 zakken om weg te geven aan de kledingbank en 1 zak die in de voddenbak gaat!

7) Alle kookmagazines uitzoeken.
Ook dat is niet gelukt. Wel heb ik de hele plank in de keuken uitgezocht en opgeruimd en ook de boekjes dus. Ik heb best een hele stapel weg gewerkt maar met de kerstdagen is er ook weer een hele stapel bijgekomen helaas.

8) Mijn deken afhaken
Ik ben elke avond bezig geweest met december daily. Alleen de eerste dagen heb ik gehaakt. En op 30 en 31 december toen we tv zaten te kijken dus hij is nog niet klaar, maar vordert wel lekker!

9) Bucketlist van de kids in december kunnen afvinken
Deze is op 1 ding na helemaal afgevinkt! Wat heb ik er van genoten om al die leuke dingen te doen met ze zeg!

Dus zoals bovenstaande laat zien, soms moet je je lijstje  een beetje loslaten. Niet zo straks eraan houden. Het is in mijn optiek een "willen" lijstje en geen "moeten" lijstje. Uiteraard maak ik voor januari weer zo'n lijst!

Geen opmerkingen: