zondag, oktober 20, 2013

Waarom Callen? (naamuitleg)

Zoals beloofd zou ik nog naamuitleg geven, want al onze kids hebben een speciale naam met een speciaal verhaal. En hier komt ie!

Callen: Dat we een jongetje zouden krijgen, verraste ons wel! Een meisjesnaam hadden we al heel lang klaar en uitgezocht, maar voor een jongen vonden we al lastig toen we de eerste keer een kindje verwachtten. Dus we wisten dat dit een langdurige zoektocht zou worden!  We zochten in eerste instantie weer een naam die met een sprookje te maken had, de naam of de betekenis, want dan is het plaatje wel compleet. We hadden op een gegeven moment een lijstje van 5 en de naam Lycan zat daar bij, op zich in een eerste instantie wel leuk, apart etc maar ik kon er niet aan wennen. Ik ging op google zoeken en Lycan is de naam voor de weerwolven uit The Twillight series, een van onze favoriete filmserie op het ogenblik. Een van de Lycans werd gespeeld door een acteur die Kellan Lutz. Die naam vond ik wel leuk maar mijn dinnetje heet Kelly, we zijn gelijk zwanger en in principe op dezelfde dag ook nog uitgerekend!! Dus we besloten dat, als we voor die naam zouden gaan, we het anders zouden schrijven, en dat werd uiteindelijk dus Callen!
Achteraf bleek dat het allemaal letters zijn van onze ouders voornamen, ver gezocht maar t klopt wel!
(CeciliA, Willem, Loes, JaN) 

Jawi:  we wilden hem vernoemen naar onze papa's als dank voor alle hulp (als t een meisje was geweest had ze ook een vernoeming als tweede naam gehad). We gingen puzzelen met de namen Jan/ Johannes en Wim/Willem en kwamen met Jowi (joey) of Iwan maar die namen waren het dan net niet voor ons, en toen ja wi, uitgesproken als Djawi. Het bleek ook nog een bestaande naam te zijn, vooral in mexico (of andere spaanstalige landen). Jawid, Javid, Javed, Jaweh etc waren andere varianten en bestaande namen. Nu hebben we dus gewoon de eerste 2 letters van onze papa's genomen, en waren blij met de naam! Onze ouders hebben zo veel voor ons gedaan tijdens mijn zwangerschap dat we nooit never niet genoeg kunnen doen om ze te bedanken! Alleen maar laten weten dat we ze eeuwig dankbaar zijn!

ben benieuwd of jij ook een speciaal verhaal hebt achter de naam/namen van je kind(eren)!

1 opmerking:

Petra zei

Wat een mooi verhaal achter de naam van Callen Jawi. Een verhaal dat hij zijn hele leven bij zich zal dragen. Prachtig! Wij hebben onze zoon qua eerste naam een naam gegeven die we gewoon mooi vonden. Kort en Hollands. In zijn 2e en 3e naam hebben we hem vernoemd naar onze vaders. We wilden een samenvoeging van hun namen, net als jullie hebben gedaan, maar konden geen naam vinden die bij ons paste. Dus gewoon beide voornamen gebruikt nu. Om dezelfde reden als jullie: zoveel te danken aan onze ouders! <3