woensdag, september 25, 2013

Callen week 1

Lieve kleine Callen,

Je eerste week op deze wereld, en bij ons in het gezin zit er al weer op! Cliché maar wat vliegt de tijd, en wat hebben we genoten de afgelopen week! We zijn enorm in de watten gelegd door papa, de opa's en oma's en natuurlijk de kraamverzorgsters. We hadden de luxe van 8 dagen zorg. We hadden de voorkeur opgegeven voor dezelfde kraamverzorgster als bij Skylar en tadaaa die kregen we ook, maar ze werkt maar 4 dagen dus daarna hebben we nog een andere gekregen en zij was net zo lief voor jou!

Na een hele zware zwangerschap zei iedereen: "dat moet wel een lief /mooi ventje worden!" En wat een gelijk hebben ze gekregen! Wat ben je mooi en wat ben je lief! Zo zoet! De eerste week heb je amper gehuild, 3x om precies te zijn! Je doet alles geweldig, je groeit goed, eet super, ik hoef je niks te leren, je deed het helemaal vanzelf! Je poept goed, na 2 dagen meconium al weg en overgangsluiers (sorry for TMI) en na 2 dagen kwam de borstvoeding ook al binnen dus we zijn een superteam jij en ik! Dat mag ook wel want de eerste dagen lag je zowat chronisch aan de borst! Maar het lukt en daar doen we het voor, je groeit er goed op en dat is het belangrijkste!

De bevalling was een korte maar heftige voor mij omdat de weeën ineens in sneltreintempo gingen. Van 5 cm naar geboren worden binnen 30 minuten, en ik lag rond kwart over 12 in het ziekenhuis (informatie bij elkaar gesprokkeld) en om 15.49 uur was je geboren, heel snel dus! Maar ik vond het een hele mooie bevalling die ik bewust heb meegemaakt, alles goed gevoeld en meegekregen en dat vond ik fijn, ik moest je bijna zelf opvangen!

Igor is na de geboorte vrij snel de meisjes op gaan halen wat voor mij een verrassing was, maar ineens waren je zusjes bij me! Heel zachtjes en voorzichtig kwamen ze kijken en OHHHWWW wat waren (en zijn) ze blij dat je er bent. Pixie en Skylar zeiden allebei vol verwondering en ongeloof "ohw mama broertje is er eindelijk! Hij is eindelijk uit je buik!" 
 Allebei op bed geklomen en even loeren bij broertje, Pixie vol ernst het in zich opnemend en Skylar glom van oor tot oor!
 Al heel snel werd ik gedoucht, aangekleed en was het al weer tijd om te gaan en mochten we jou inpakken in de maxi cosy! Je eerste ritje, reisje, tripje, en je hebt er niks van meegekregen want je sliep!
 Toen we thuis aan kwamen kregen we ook een kadootje van de natuur! (wat past bij de romper die ik besteld heb maar nog steeds niet binnen is na bijna 5 weken!)
 Natuurlijk zo trots als een pauw en zo verliefd als maar zijn kan op mijn roze wolkje plaats ik de ene foto na de andere op instagram/facebook, en dit is de eerste avond lekker in ons eigen bedje!
 Na het douchen mochten de meisjes jou ook even op schoot hebben en dat vonden ze geweldig maar zoals je aan hun toetjes ziet zijn ze erg onder de indruk en doodop!
 Pixie even knuffelen
 Skylar ook even lekker knuffelen
 En daarna lekker je wiegje in, al was dat maar van korte duur hoor!
Dag 2:  Je had een vieze luier en grote zus pixie weet precies hoe je dat moet verhelpen!
 En daarna wil ze ook even knuffelen natuurlijk!
Woensdag, tijd voor zijn eerste badje, en schone kleertjes! Dit is zijn naamromper en die heeft hij als eerste aan gekregen.
 Standaard, maar zo lief! Het kleine babyvoetje sjucht...
 Hieruit bestaat het grootste gedeelte van de dag, knuffelen, kroelen, snuffelen, kennis maken, heerlijk genieten vooral!
Donderdag: even oefenen met de draagdoek en je vindt het heerlijk! En ik ook, ik kan van alles doen nu, handen vrij en jij ligt heerlijk, deze zullen we vaak gebruiken denk ik!
 Lekker in je wiegje, nou ja lekker... Je vindt het wiegje helemaal NIKS! Je wilt bij mij liggen, slapen, hangen, voeden, kroelen en je wiegje vind je echt niet grappig maar ja soms moet je toch echt wel even daar in slapen. Kijk eens wat een haartjes! Je zit tussen Pixie en Skylar in qua haar, want Pixie was praktisch kaal en Skylar had juist een mega bos. Ik had blond haar verwacht maar... het kan nog natuurijk want je wenkbrauwen en wimpers zijn bijna niet te zien zo licht.
Vrijdag, lekker kroelen, wat geniet ik van deze tijd, ik zit absoluut op een roze wolkje. Ik snuffel heel wat af. Op de foto's lijk je een enorm bolletje maar als ik dan naar je kijk hier in mijn armen, dan valt het reuze mee. Je bent de lichtste van het stelletje, en volgens mij ook korter al ben je niet opgemeten. Maatje 50 valt je nog ruim!
Skylar is helemaal verliefd op je, ze wil alsmaar naar je kijken,knuffelen, bij je zijn, aaien. Dat is het allereerste wat ze doet 's ochtends als ze wakker is en het het laatste wat ze doet voor ze gaat slapen.
 D'r toetje spreekt boekdelen toch? Als je papa Pixie naar school brengen is, dan blijft Skylar bij mij, in het grote bed, lekker luieren en knuffelen en naar jou kijken. Heerlijk genietmomentje met z'n drietjes is dat!
Zaterdag, Pixie hoeft niet naar school en duikt in haar pyjama lekker bij ons in bed. Jij ligt daar toevallig nog lekker te slapen want ik heb je in bed gevoed. Heerlijk lagen we nog wat na te soezelen. Pixie doet graag mee en kruipt lekker tegen je aan.
 Ook Skylar schuift aan maar je vindt het denk ik wat te druk dus begin je wat te mopperen, wat Skylar helemaal niet leuk vindt want dan gaat ze ook huilen, dan wordt ze verdrietig als jij verdrietig bent.
 Je kreeg vandaag een badjas van papa's werk kado, met je naam erop. Ik maakte wat foto's en deze vond ik wel heel erg lief, grappig koppie. Het is eigenlijk helemaal niet leuk want op dit moment heb je een krampje. Dan krijg je je hoofd/oortje/mutsje en je wilt sabbelen/zuigen. Gelukkig vallen de krampjes wel mee bij jou maar we hebben toch Cinababy gekocht voor je en daarmee gaat het heel erg goed.
 En natuurlijk wordt er weer gebadderd en veel gesnuggeld! Heerlijk, daar kan ik geen genoeg van krijgen, en van de foto's ook niet!
 We hebben 2 kraammanden gekregen van de opa's en oma's. Van visite krijgen we kadootjes, en we hadden al bedacht dat dat voor jullie best lastig kon zijn. Ook draait het hele feest om mama en om jou en dat zal ook moeilijk zijn voor de meisjes, dus daarom hebben wij voor elk van de meiden een eigen grote zussenmand gemaakt, 8 kadootjes, voor elke dag 1. Na het middagslaapje komen ze bij ons op bed zitten en mogen ze elk 1 kadootje uit de eigen mand uitpakken en elk 1 kadootje uit de kraammanden want tja met zoveel kadootjes hebben we wel hulp nodig met uitpakken ;-) Dat is een groot feest!
Zondag, nachtelijke voedingen, en ik vind het fijn! Oké het is soms lastig en vermoeiend enzo maar in het donker, in de stilte, het heeft wel iets. Ik geniet er in ieder geval van!
 En dan in de ochtend word ik wakker met dit toetje... sjucht dan begint je dag al goed!
 Tante Sabrina komt op visite, lekker even met je kroelen en jij vindt het allemaal wel prima tot je honger krijgt! Tante Sabrina vond het ook even heerlijk om je te kroelen!
 Ze heeft deze luierwieg voor je gemaakt, vol met kadootjes, oa een prachtige lieve olifantenknuffel, sokjes, rammel, slab, romper, een heel pak luiers!!
 Van de andere kant af (foto's van zus zelf)
 Ik heb nog geprobeerd wat foto's van je te maken maar net op dat moment begon je wakker te worden en had je alleen nog maar zin in eten! Hier je lieve kleine voetjes en je luierkontje!
 Tummytime vind je nog niet zo leuk, maar dat geeft ook niks manneke, we hebben geen haast!
 En na het badderen lig je weer tevreden om je heen te kijken... Ik ben strontstapelverliefd op jou kleine man!
Dit was je eerste week, en wat was het genieten met een hoofdletter G! De meisjes pakken het goed op en zijn dol op je, met name Skylar is veel met je bezig en klikt het enorm, maar dat verbaasd me niks want toen je nog in mijn buik zat had je dat al... zodra Skylar op schoot zat, dook jij tegen haar aan.
Pixie doet haar ding maar komt steeds wel even terug om te controleren, ook of ik er nog ben! Als ze uit school komt, komt ze meteen 2 trappen opgesjeesd om ons even grondig te inspecteren en vraagt dan heel lief... mama hoe gaat het met jou? Ben je nou niet meer ziek? En hoe is het met broertje? Wordt hij al groot? (ze wil zo graag met hem spelen). Mijn lieve grote meisje krijgt zoveel te verduren momenteel, heb het gewoon met haar te doen. Daarom gauw even 1 op 1 tijd met haar.

Ik ga nu gauw door met verder genieten van jou, want voor ik het weet ben je al weer een jaartje oud! Ik wil echt NIKS missen, want dit is toch echt de allerlaatste keer dat ik dit wonder mag meemaken. Sjucht sjucht sjucht.... de hormonen!
xxx

2 opmerkingen:

Céline zei

Wat heerlijk om even mee te genieten zo met jullie eerste week met Callen. Wat een lief mannetje! Zo leuk om te zien hoe lief de meiden voor hun broertje zijn. Geniet er inderdaad maar van want het gaat echt veel te hard. (Michael wordt over een paar maanden alweer 15!! en soms mis ik dat kroelen met zo'n lief klein babietje ook wel eens :))
Groetjes x

Petra zei

Oooh wat een heerlijk mannetje! Echt genieten zo met die foto's! :-D