vrijdag, juli 05, 2013

Pixie al weer 4 jaar! Gefeliciteerd lieve kleine grote meid!!!

Vandaag, over een uurtje om precies te zijn, wordt Pixie 4 jaar! Ik kan het haast niet geloven!! Mijn kleine meisje is écht groot nu, 4 jaar en ze gaat na de vakantie naar school!  Loslaten mama.. heet dat, en ik vind het helemaal niks!!!

Vorig jaar zag mijn meisje er zo uit, ik kan het me herinneren als de dag van gisteren
 Een engelengezichtje, een bengelenmadammeke, maar wat is het een heerlijk poppetje!
 Blij, actief, en eentje met temperament, waar zal ze dat van hebben  (denk er een fluitende smiley met rollende ogen bij)...
Hier was ze net geboren, en was het nog een hoopje dat niks kon, pfff noem het de hormonen, noem het "mamagevoelens" noem het wat je wilt maar ik word op deze dag toch altijd een beetje sentimenteel en emotioneel!
Vandaag is mijn mopje dus 4 jaar geworden. De foto's van vandaag volgen nog, al valt er niet veel te laten zien. Waarom niet? Juist uitgerekend vandaag, dé dag, we zouden wat leuks gaan doen... voel ik me zo beroerd als ik weet niet wat en de meisjes zijn ook moe, hangerig, huilerig en wat van slag. Besloten om vandaag dan maar niet zo veel te doen, en morgen weer een kans. Zondag vieren we Pixie's verjaardag met de directe familie. Ik hoop dat we ons allemaal wat beter voelen dan!
Toch wilde ik deze dag niet zomaar voorbij laten gaan, ook hier niet op blogland, op mijn eigen stukje van het web.

Lieve Pixie,
4 jaar geleden maakte jij mij mama, mijn allergrootste wens! Je kwam in mijn leven en nam een stukje van mijn hart mee, dat draag jij bij je, voor altijd en altijd. Je bent mijn grote trots, mijn spiegeltje, mijn uitdaging en mijn les, maar jemig kind wat hou ik belachelijk veel van je! (en ja hoor de eerste waterlanders van vandaag stromen vrijelijk over mijn wangen nu ik dit typ). Je hebt een lastig jaar achter de rug, eentje met veel uitdagingen, leerprocessen en moeilijke dingen voor jou te begrijpen maar je slaat je er waardig door heen. Vooral het afgelopen half jaar was erg lastig voor je. Je bent een paar keer ziek geweest en mama kon niet voor je zorgen. Het spijt me verschrikkelijk dat ik niet de mama voor je kon zijn die je nodig had en die ik heel erg graag voor je had willen zijn en die je ook nodig had. Gelukkig heb je lieve opa's en oma's die je veel opvangen en mama doet zoveel ze kan. Ik mis je bij me elke dag dat je er niet bent. Ben elke dag blij en gelukkig je bij me te hebben, op de dagen dat je er wel bent. Nog heel even volhouden meisje en dan is mama er weer! Aftellen meisje, nog 10 weken!!!

Je hebt het afgelopen jaar heel erg veel geleerd. Je bent een leergierig meisje, een heel erg slim meisje, soms een beetje té slim en dat zit je zelfs soms wat in de weg. Je kent bijna alle letters, je kunt tot 20 tellen en je herkent ook alle cijfers en letters (lezen) en hele simpele rekensommen (optellen en aftrekken) kun je ook al! Je kent echt verschrikkelijk veel dieren en we hoeven je weinig meer te vertellen en je kunt helpen als de beste! Dat doe je dan ook heel erg graag, vooral met klussen, schoonmaken en eten koken! We knutselen ook heel wat af he? Verven, plakken en knippen zijn je favorieten, oh ja en kleien en in de zandbak spelen. Je vindt het heerlijk om met papa naar de groententuin te gaan en je kunt heel goed oogsten, aardbeien (1 in het bakje en 1 in je mond) en spinazie knippen en snijbiet knippen, besjes plukken en helpen met harken en scheppen, je vindt alles leuk!
Je bent soms ook wat bangig, maar dat geeft niks. Je vindt fietsen zonder je zijwieltjes doodeng en ook zwemmen in het "diepe"waarbij je niet met je voeten bij de bodem kan en je hoofd boven water. Maar vandaag kreeg je rolschaatsen en binnen 5 minuten schaatste je er in je eentje vandoor!! Dat durf je dan weer wel en kan je ook heel erg goed!
Je bent een zorgzaam meisje. Als er iemand zeer heeft kom je al met zalf en een pleister aan, kusjes en knuffels, doekjes voor de traantjes, alles komt er bij kijken (kijk daar hebben we het toch goed gedaan!). Ook ben je enorm lief naar je broertje. Hij is er nog niet maar je knuffelt wel 10x per dag mama's buik en praat tegen je broertje, dat vind ik super lief en schattig. Naar je kleine nichtje toe doe je ook zo, hopelijk tegen je broertje ook! We zullen zien! Je kijkt er, net als wij, enorm naar uit!

Je bent een serieus meisje, maar kan soms ook enorm gieren van het lachen en plezier maken. Ernstig kun je ook enorm zijn en dat is ook wel aan je toet te zien, dat heb je ook van geen vreemde. Ik hoop dat je gelukkig bent, blij en dat je veel van je papa en mama en zusje houdt, Wij houden in ieder geval zielsveel van jou. Je bent ons prinsesje, ons eerste meisje, kindje, baby'tje en nu dan onze grote meid! Lieve schat ik wens je alle  goeds voor het komende jaar, ik hoop dat je veel leuks mag meemaken en dat we veel leuks ook kunnen doen, dat je geniet van het naar school gaan en van alle dingen die nog gaan komen!
Heel erg veel liefs, liefde, knuffels en kusjes
Van je mama, luf joe voor altijd!!!

1 opmerking:

Petra zei

Van harte gefeliciteerd met je grote meisje!

Hopelijk voelen jullie je nu weer wat beter?