zaterdag, februari 26, 2011

Pixie-update

Na een knutselupdate natuurlijk ook een Pixie-update.. hierna volgt nog een zwangerschaps-update en dan zijn we er weer ;-)
Pixie en ik spelen heel veel als ze thuis is, en we doen vaak een beetje mal, zoals op deze foto hadden we een gekke bui, maar op de foto blijkt dat helemaal nergens uit hahaha, maar Rarara van wie heeft ze die blauwe ogen en blonde haren toch???
We hebben lekker koekjes gebakken, dat vindt ze geweldig om te doen, vooral met het deeg "kleien" en proeven natuurlijk!
Ze kan nog steeds super bedenkelijk kijken!
Dit bedoel ik dus met kleien en smeren ook en proeven en hihi alles  behalve koekjes maken maar dat is ook zo leuk!
De dag erna gingen we de koekjes versieren met glitterglazuur en sprinkles. En ze deed het echt heel netjes... in het begin... daarna ging ze mij versieren en vooral ook zichzelf versieren! Erg gelachen!
Kijk maar hoe precies en netjes de dingetjes op de koekjes gedaan worden!
Pixie en haar trotse papa, een wereld van verschil he? Ik hoop eigenlijk dat dit meiske wat bijna komt, op d'r papa lijkt, dan hebben we 2 totaal verschillende uiterlijken uit dezelfde ouders, prachtig lijkt me dat, een meisje met een bos donkerbruine krullen!!
Pixie heeft mijn vlashaartjes en dat is goed te zien, soms in bad, bij het haren wassen maken we een hanenkam ofzo en ze vindt het prachtig en trekt de meest gekke bekken dan. Badderen en douchen en zwemmen zijn haar favoriete bezigheden.
We hebben ook nog geschilderd want oma is zondag jarig, en het leek ons leuk een fotolijstje te laten beschilderen door onze eigen picasso. Ook meteen een paspartout meenemen, past het allemaal mooi bij elkaar ;-) Eerst heel voorzichtig aftasten....
En dan lekker voluit smeren maar met die handel! Inclusief zichzelf!
En deze foto doen we dan IN het lijstje dat ze hier geverfd heeft!
Dit is het uiteindelijke resultaat geworden.
Verder hebben we dinsdag een controle gehad bij het CB. Mevrouw weegt 11,95 kilo en is 82,3 cm lang. Helemaal netjes! Ze vonden haar een bijdehandte tante met een grote woordenschat, ik kon natuurlijk niet trotser zijn! Ze was al torentjes aan het bouwen voor de mevrouw het vroeg! Erg grappig!
Haar woordenschat is idd enorm, dat vinden wij ook en we staan regelmatig verbaasd, maar het is ook wel heel erg leuk hoor, die ontwikkeling zo heel bewust mee te maken en voor je eigen ogen zien gebeuren! Liedjes zingen doet ze de hele dag door, kinderliedjes maar ook K3 passeert de revue elke dag en steeds meer verstaanbaar en duidelijke woordjes en langere zinnen, niet te geloven! Poesje mauw en slaap kindje slaap zijn momenteel haar favorieten! Nu maar zien wat we nog meer in petto hebben de komende weken. Nog even genieten van Pixie als enigst kind, nog maar 6 weken en dan kan uk er al zijn! De tijd vliegt!


1 opmerking:

Annelies zei

Lijkt me ook best gezellig zo'n kleine, creatieve dame in huis. Dat wordt nog wat als ze nog wat groter is, met ook een hele creatieve mama ;-). Gaat het goed met je?? Sterkte met de laatste loodjes!!