vrijdag, oktober 15, 2010

Herfst

De herfst is toch echt toegeslagen in ons land, het valt niet meer te ontkennen en zo het lijkt, staat de winter ook al voor de deur!! Op zich niet erg maar de vrieskou die vanochtend voorspeld werd brrrr nee daar word ik niet echt blij van!

Afgelopen week, woensdag 6 oktober, is onze buuf bevallen van een zoontje, Dylan heet hij. Vrijdagochtend kwamen ze thuis uit het ziekenhuis en ik mocht vrijdagmiddag al even komen loeren! Zo leuk dus ik heb een heel simpel geboorte-taartje gebakken. Gevuld met gele room en tropische vruchtenvlaaivulling, hmmm aanrader!
Afgelopen zondag was het schitterend mooi weer dus we besloten in de ochtend het randenbroekerbos in te gaan. Ik was daar heeeeeeel lang geleden ooit eens geweest en Igor nog nooit en Pixie natuurlijk ook niet. Het was een mooie wandeling en Pixie mocht voor het eerst echt los en zelf rondlopen, dat was prachtig natuurlijk en de blaadjes waren het einde! Er was daar ook een kinderspeelplaatjes met huisjes en bruggetjes en schommels en glijbanen, dat vond ze ook helemaal geweldig!
In Amersfoort woonde een kunstenaar (hij is inmiddels overleden) en hij maakte van boomstronken, allemaal paddenstoelen, en die werden her en der door Amersfoort verspreid, zo ook op het kabouterpad in dit bos!
Onder de bomen, doos de blaadjes, op het gras, alles moest ze uitproberen natuurlijk en wij lieten haar lekker d'r gangetje gaan, wij genoten ook volop van de omgeving, het bos, de geur, het weer, de frisse lucht en elkaar natuurlijk! Omdat we pas om half 12 weg gingen, ging Pixie met d'r longen vol frisse lucht dus pas laat naar bed en mensen wat heeft ons kleine kaboutertje heerlijk geslapen!
Hier nog een schattige "Pixie-foto" waarop ze de katjes knuffelt, ze is dol op onze naakties en loopt de hele dag achter ze aan, met ze te spelen, te knuffelen, kusjes geven, aaien maar ook plagen en laten schrikken!
Nou hadden we het net over paddenstoelen.... die kiezen en tanden schieten momenteel ook als paddenstoelen die kaak uit zeg! In 1 week tijd 3 kiezen en 2 tanden, wat zal ze een zeer bekkie gehad hebben zeg! De "score" is nu 7 tanden en 3 kiezen.

Met mama en de baby gaat het ook goed, de energie begint terug te komen en zo ook de zin om dingen te doen. Ik heb een to-do-lijst gemaakt met allerlei klusjes waar ik me aan ergerde maar die toch gedaan moesten worden. Ik dacht dat ik met 3 weken klaar zou zijn met die lijst, maar we zijn 1 week verder en ik denk dat ik nog een half weekje nodig heb en dan is alles af! Héérlijk idee en gevoel. Ik ben ook weer lekker aan het hobby'en geslagen en heb er weer zin in, in plaats van dat het als "moeten" voelde.
De baby en baarmoeder groeien als gekken want de VK waar ik afgelopen woensdag heen moest, schatte me 16 weken, terwijl ik toch echt pas 14 weken was, maar dat kwam wel vaker voor na een keizersnede zei ze. Nou gelukkig maar. Ik merk het ook duidelijk hoor want mijn buikje is af en toe erg gevoelig, erop liggen is zo'n pretje niet meer, en 's ochtends als ik wakker word is het een heel hard balletje. Wel leuk hoor! Ik voel de uk wel woelen in mijn buik, maar kan niet wachten tot het echt heel duidelijk word en ik ook trapjes kan voelen! En natuurlijk de 20-weken echo, eindelijk weten wat het is, want ik ben zoooo nieuwsgierig!
Nou goed ik ga lekker weer aan de gang voor onze kleine kabouter wakker wordt uit d'r middagslaapje!
Fijn weekend allemaal!

4 opmerkingen:

wij drietjes zei

kijk dat zijn de goede berichten!! Fijn dat alles zo goed met jullie gaat, lekker blijven genieten van de leuke dingen en natuurlijk jullie grote meid!

X van mij!

Annelies zei

Fijn dat het zo goed gaat met je. Je taart is ook heel mooi geworden. Je dochter heeft het duidelijk ook naar haar zin!

Chantal zei

Super leuke foto's weer!

en je taartje is ook weer een plaatje! Vulling klinkt fantastisch.. kan je het recept niet een keer plaatsen?

Heerlijk dat je lijst al bijna klaar is. Grappig om zo allemaal te lezen want het is zo herkenbaar!

Charmaine zei

Ahhh die foto met die nakies is lieffff. Hier zijn ze ook allemaal zo gek van onze naaktloper. Wij hebben er eentje maar ohhh een 2de zou wel leuk zijn hoor! :)