zondag, september 25, 2016

Anti-herfstdipdoelen

Afgelopen week ging de herfst dan toch echt in.... qua kalender dan want de middagen zijn niet normaal warm voor de tijd van het jaar, maar hey ik klaag niet hoor! Ik wil wel 24 graden tot aan de kerst! Ik heb NIKS met kou... ik vind er niks aan dat het donker is zo vroeg.

De ochtenden zijn echt wél al fris en vochtig en gisteren is de eerste voorzichtige herfstbui al gevallen, de blaadjes vallen langzaam aan en de herfstdip ligt op de loer! (gevolgd door winterdepressie). Hier ben ik altijd goed op bedacht en stel mezelf doelen, die houden me bezig. Het zijn vooral leuke dingen om te doen, waar ik van geniet, en de kindjes ook, want laten we eerlijk zijn, als de kindjes plezier hebben, ben je als mama toch ook wel (een beetje) blij?! Ik wel!

Dit is dus een tip voor mensen die ook last hebben van de vallende blaadjes! Maak een lijst met leuke dingen, een bucketlist if you will. En dit is mijn lijst voor deze herfst!

1) 2 nieuwe herfstrecepten uitproberen 
ik ben dol op pompoen en kaneel en warme dranken nu, stamppot, kastanjes en meer herfstige ingrediënten dus dat moet goed komen!

2) De foto's van Callen ordenen
Er liggen 3 volledig gevulde mapjes van een fotoservice en die zitten allemaal door elkaar en het zijn en heel erg veel!

3) Dé adventdoos maken
Mijn lieve dinnetje Annemiek en ik maken elk jaar voor elkaar een adventdoos. Zorgvuldig uitgezochte kadootjes, toevallige kadootjes, zelfgemaakte kadootjes, pinterestideetjes, genummerd, gelabeld, voorzien van leuke verpakking, met een uitleg of quote erop. Een doos met 24 kadootjes, en elke dag pakken we er dus 1 uit! Het is zo verschrikkelijk leuk! De voorpret alleen al! Ik ben al aardig gevorderd, maar voor 30 november moet deze dus af zijn!

4) Nieuwe tekeningen maken voor in de lijsten in de gang.
Hier hangen al jaren mandala's in die ik ook tekende, lang lang lang geleden en die zijn echt wel toe aan vervanging! Dus dat wil ik ook gaan doen deze herfst. Creativiteit zorgt dat er een uitlaatklep is, dat er minder ruimte voor negatieve gedachten is, en sterker nog, als je creatief bezig bent, komen er vaak nog veel meer leuke creatieve ideeën! In mijn geval heb ik al 17 ideeën voor "de doos" van volgend jaar opgedaan! (zie doel hierboven)

5) Minstens 4x naar het bos toe
Wandelen en frisse lucht maakt ruimte in je koppie, is goed voor je lijf, beweging zorgt ook voor serotonine en dopamine (lees DIT artikel  maar eens, dat legt t goed uit) en als de zon schijnt doe je ook nog vitamine D op, wat we veelal tekort hebben in de donkere maanden van het jaar! Win-win!

6) 2 boeken lezen
Ik lees momenteel niet zo veel, maar het ontspant wel, en in mijn geval, ik leer er ook nog wat van want meestal kies ik geen romannetje om te lezen ;-)

7) Project life bijwerken en bijhouden
Dit jaar doe ik ook project life, ik loop alleen al weer hopeloos achter (heb de week van 1-8 augustus voor het laatst gedaan!). Ik probeer daarbij altijd te focussen op de leuke dingen die er gebeuren, waardoor je daar ook meer mee bezig bent, en je ziet ze dan ook meer! Tuurlijk is het niet alleen maar happy happy joy joy want het gaat om je "life" en daar gebeuren ook minder leuke dingen in die je ook vast legt, maar ik probeer het positief te houden.

8) Schrijven, schrijven, schrijven
Dat vind ik persoonlijk heerlijk om te doen. Je kunt prompts zoeken op pinterest (die heb ik al vaak genoemd in deze post maar ik ben fan!) of zelf dingen bedenken om over te schrijven, je dagelijks leven, even van je af mopperen (dan ben je het maar kwijt), maak lijstjes om niks te vergeten of je dag structuur te geven (ja ik ben een lijstjesmens) of gewoon voor de lol, schrijf eens een brief naar iemand, bijna niemand heeft een hekel aan post!!! (tenzij het van de belastingdienst is)

Ik ben erg benieuwd of me dit gaat lukken en we gaan ons weer de herfst door slaan! Het wordt vanzelf weer lente! Mocht je hier niet genoeg aan hebben, ik vond op pinterest nog een leuke lijst...
check hem HIER maar.

Zo dat was mijn lijstje, heb jij nog tips om het najaar door te komen?

Geen opmerkingen: