vrijdag, augustus 10, 2012

Mutserig gedrag, of kneuterig, of tuttig of... gewoon héérlijk!

Onder het mom van ... laat ieder in zijn waarde.... geen oordeel vellen.... ieder zijn ding.... en meer van dat soort uitspraken, schrijf ik deze blog vanuit een warme huiskamer die niet alleen gevuld is met aan de achterkant inkomende frisse buitenlucht, maar vanuit de keuken allerlei baksels en andere voedselluchtjes. Lekker kneuterig dus want ik kan daar erg van genieten!
Het is geen onbekend gegeven dat ik af en toe een enorme mutserige doos kan zijn, die veel zelf doet en maakt etc. Nou het is nu "to the max" geloof ik! Hier een kijkje in dat leventje....

1)We hebben een moestuin, waar ik op het ogenblik enorm van kan genieten. Ondanks dat het een rotjaar is, hebben we eindelijk oogst, en wel bieten, wortelen, aardappels en courgettes. Het fruit gaat niet hard, echt met een handje per keer, dat zet geen doden aan de zeik eeehhmmm zoden aan de dijk wat betreft voorraad maken, maar lekker is het wel. Vandaag heb ik bietjes geoogst en die ben ik nu aan het verwerken in 3 heerlijke recepten die ik zal delen als het af is en gefotografeerd natuurlijk. Ik maak het in kleine porties en mijn schoonouders zijn vanavond proefkonijn (poor them!). We hebben mega courgettes en die worden ingemaakt, in zuur, dat is echt suuuuppeeerrr lekker, nog lekkerder dan augurken uit de winkel! Dus dat staat nog op de planning voor de komende dagen. En we hebben al koolrabi gegeten in 3 verschillende recepten en 1 keer venkel yum yum yum. Hoe je van simpele groentes zulke culinaire hoogstandjes kunt maken!

2) Haken... na allerlei hobby's uitgeprobeerd te hebben en sommige met nog steeds veel plezier te doen, ben ik nu aan het haken geslagen inmiddels sinds 3 weken. En ik ben meteen begonnen met een granny square deken. Update: het moeten 165 vierkantjes worden, ik heb er 35 af! In allerlei groenteinten en 1 beige, past bij de muurverf op onze slaapkamer want daar is de deken voor bedoeld! Nooit gedacht dat ik uitgerekend DAT nog eens zou doen. En ja lach maar, maakt me niet uit, het is heerlijk ontspannend en hersenloos werk!!

3) Tuinieren; jawel ik ben weer eens begonnen aan onze eigen tuin. Dat is ook een 5-jarenplan, maar ik maak er steeds maar weer wat van. Omdat ik de smaak zo te pakken heb van de moestuin, en we onze eigen tuin op de schop gooien, heb ik een leeg stuk verbouwd tot moestuin. Helaas wil de plaatselijke naaktslakkenpopulatie niet echt meewerken en zijn 4 van mijn 8 slaplanten ondanks korrels toch opgegeten, mag het gesmaakt hebben!

4) Kleding oftwel DIY: Dankzij Pinterest (voor de gene die het nog niet heeft, NIET DOEN, erg verslavend en vervelend als je geen tijd hebt!) : ik heb erg veel Do It Yourself dingen gevonden om te maken, van kinderkleding tot tuinieren, ruimte maken, huishouden, etc en ik wil het ALLEMAAL!! Dat gaat dan net weer niet, maar toch.... Ik heb vandaag dan ook stof gekocht om maar weer eens wat rokjes/jurkjes voor de meiden te maken, dankbare modellen alleen geen geduldige paspoppen!!

5) Huishouden: Oke ik heb 2 kids, een aap (ook wel Igor genaamd), 4 katten en 2 konijnen, vergt veel verzorging, tijd, geld, enzo. Dan vergeet ik mezelf ook nog af en toe (een beetje veel) dus ergens moet tijdwinst te behalen zijn toch? Guess again! Niet als de kinderen op en wakker zijn in ieder geval! Dus probeer ik tijdens "hun tijd" toch veel gedaan te krijgen. Nou stuitte ik op een leuke blog...imperfect homemaking en het is sowieso een leuke blog om te lezen maar deze post specifiek. Het gaat om het opruimen en wat denk je... het werkt!!! 100 dingen? na een paar keer vind je niet eens 100 dingen meer!!! Kortom, toch nog rust hier en daar af en toe. OOIT leer ik het wel ;-)

En dan verder moet ik nog mijn theorie studeren, yuck, HBO studie moet nog af 2x yuck maar ja waar je aan begint.... en WIL ik heel graag nog een mega waslijst van dingen doen. Wie verkoopt er potjes tijd???
De komende dagen zal ik nog meer van deze mutserige blogjes plaatsen met receptjes ed!!

2 opmerkingen:

Annelies zei

Volgens mij moet ik je veel succes wensen met het zoeken en/of maken van uuhhmm... tijd!! haha!!

Sylvia zei

Pinterest is zo verslavend!!! Mijn to do lijstje word alleen maar langer erdoor....dus als je een potje tijd over hebt :)