dinsdag, augustus 14, 2012

En weer wat kleding

Hier weer een blogje met mutserigheid, en nu ga ik het niet meer zo noemen, ik vind het leuk om te doen, dus gewoon mijn hobby, vrije tijdsbesteding, bezigheidstherapie of hoe je het noemen wilt....

Ik heb van de week super leuke stof gekocht bij een winkeltje hier in de buurt. Die vrouw verklaarde me voor gek dat ik dat voor kinderkleding ging gebruiken maar kijk maar eens hoe leuk het de meiden staat!!

Deze jurk heb ik zelf ontworpen, in de zin van geen DIY van internet, geen patroon, gewoon zelf gedaan met meetlint, spelden, papier, knippen en soms wat getier en heel veel hersenactiviteit!! Maar ik ben er super blij mee, en vind hem echt leuk geworden. Beetje groot nog voor Pixie maar dat mag de pret niet drukken. Ze is er zelf super blij mee en trots op, kijk maar naar het koppie!

Even de achterkant, wel super chique maar wel heel leuk, klik op de foto om groter te bekijken, dan zie je de details beter.

En deze vind ik zo lief!!!
Voor Skylar heb ik van dezelfde stof een shirtje en een rokje gemaakt. Het rokje is wel een DIY van internet via pinterest, het shirtje heb ik zelf gemaakt met behulp van een shirtje van haar dat goed past. Inventiviteit ten top. Maar goed zoals ik in een eerdere post al zei.. kids zijn niet de meest geduldige en gewillige paspoppen of modellen zo bewijzen deze foto's maar weer. Dus toen de kleertjes gewassen waren, toch maar even opnieuw op de foto zonder kind!

Hier dus met Skylar, zo schattig dat het haar staat, echt een prinsesje ook!

Deze vind ik ook zo grappig, lekker vrolijk ding!

En dan hier foto's zonder kind, het complete setje...

Alleen het shirtje, wat ik nadien nog weer verbouwd heb want Skylar is echt Hollands welvaren en het shirtje kregen we haar net ingewrongen dus maar even aan de zijkanten een stukje tussen gezet (dank mam voor het idee!)

Close up van het shirtje met een "pleated bib" zoals ze dat zo mooi noemen, in het nederlands klinkt het iets minder leuk... geplooide slab.. hmmm

kapmouwtjes met een roezelrandje, I love it!
En nog een close up van het rokje, het is een dubbellaags rokje wat aan de zijkanten opgehouden wordt met bandjes en knopen, ik vond het zo schattig. Niet helemaal gelukt zoals ik wou maar hé we wagen er nog wel een keer een stofje aan hoor!

Oh ja en dan nog... afgelopen zondag was Pixie met Igor mee en Skylar bij mij. We hebben heerlijk gewandeld een uur lang en daarna in de tuin op een kleedje gepicknicked met aardbeien met slagroom. Ze had een jurkje aan dat ik voor Pixies eerste verjaardag had gemaakt, en het stond Skylar ook best wel lief, kijk maar...

Tot de volgende blog maar weer!

3 opmerkingen:

Sylvia zei

Je hebt hele leuke kleding voor je meisjes gemaakt! Staat ze super!

Petra van 18elf.nl zei

Wauw, wat ben je toch super creatief. Echt hele mooie kleertjes voor de meiden :-D

Annelies zei

Knap dat je dat kunt, kleding in elkaar naaien. Mijn moeder is er ook een ster in, maar mij lukt het nog niet eens om een knoop aan te zetten. Staat de kinderen goed! Skylar wordt ook al een hele meid. Vind het zo grappig om te zien dat Pixie zo blond is en Skylar zo donker :-)

liefs,
Annelies