zaterdag, november 06, 2010

lange update afgelopen week

Zo ik ga er even lekker voor zitten met een bakkie thee, een lekker bakkie tthee want sinds een week krijg ik het weer door mijn keel! Ik begin eens bij het meest belangrijke in mijn leventje momenteel, mijn kleine lieve poppie!!
Gisteren was oma jarig, en daar gingen we even gezellig op visite. Pixie was gisteren ook precies 16 maanden oud. Wat ze nu doet is "oohhhh" zeggen en d'r handje voor d'r mond slaan, zo'n grappig toetje geeft dat, zie maar!


Daarnaast vind ze het natuurlijk leuk, zoals elk kind om in mandjes te kruipen, en in Pixie's geval is dat de krantenmand bij opa en oma, en opa vindt dat prachtig natuurlijk en speelt graagl mee! Op deze foto heeft ze 1 staartje, recht op d'r koppie als een antenne!
Vanochtend probeerde ik er 2 van te maken en dat is gelukt, heb nu geloof ik eindelijk de goede elastiekjes, de vorige waren steeds uitgedroogd of te stuf ofzo. Maar nu heb ik ze dan eindelijk en het staat zo schattig. Een knipje in wil ze niet, die trekt ze er met klaar geweld weer uit.
Ze kan nu zoveel zelf! De trap op en af klimmen (erg handig, hoef ik dat niet te doen met een dikke buik), zitten op het kleine stoeltje bij het kleine tafeltje en daar netjes d'r broodje of fruitje eten, kleuren in d'r kleurboek, met klei spelen, dansen, rondjes draaien, koppeltje duikelen, al gaat dat nog niet helemaal goed, d'r broek uit doen als ik hem net tot over d'r billen heb gedaan, d'r trui uit trekken als ik de armen uit de mouwen heb gedaan, ze weet waar alles hoort en weet alles te vinden! Ja en zo kan ik nog wel even doorgaan, ik ben zo trots op mijn lieffie sjucht. Het is zo wonderlijk om te zien hoe ze zich ontwikkelt en hoeveel ze al kan op zo'n jonge leeftijd!!!

Over dikke buik gesproken (ok een paar zinnen geleden dan), zo dag mijn buik er afgelopen zondag uit in een zeer flaterende tankini (NOT) maar goed voor het idee... toen was ik dus bijna 17 weken. We gingen lekker zwemmen met Pixie en dat vond ze prachtig as ever, maar nu ook in het grote bad. Ik zette haar op het randje neer en zij sprong lekker zelf in het water! Aanstaande woensdag mag ik weer op controle bij de VK. Bloeduitslagen zijn ook eindelijk binnen en alles was helemaal goed dus dat is prettig om te weten.

Omdat mama gisteren jarig was, ging ik, zoals beloofd maar een beetje vergeten (oops) aan de taartenmakerij... Ik had een super mooie stapeltaart gezien, met chocoladefondant en koperen versiering maar ALLES ging mis. Mijn chocoladefondant was uitgedroogd, ik had geen koperpoeder maar goudpoeder (maar goudpoeder op bruine fondant lijkt aardig) én ik kon de foto niet meer vinden, én mijn fondant wilde niet uitharden ondanks de tylose grrrr dus het is een enkele geworden. Dit is hem, een chocoladebiscuit met tiramisubavarois (heel licht) en stukjes peer.
Omdat ik dacht dat dat niet genoeg was, heb ik ook nog een bolletje gemaakt, maar omdat ik genoeg beslag had, werd het ook nog een minibolletje erbij, zo'n blanda van 12 cm. Ik wilde nog een openslaande-puntentaart proberen maar door het zachte fondant wilde het niet echt mooi lukken maar de techniek snap ik en is niet echt moeilijk. Ik ben dol op mijn pearl-spray dus ook die moest hier weer van dienst zijn ;-) Deze is een gewone biscuit, gevuld met passievruchtenbavarois, lemoncurd en stukjes mandarijn, heerlijk fris en luchtig.
Naast taartenmakerij heb ik ook nog gefreubelt. Allereerst aan mijn vloerkleed, 225  vierkantjes geknipt en er zitten er 30 aan elkaar weer (2 strengen van 15) en toen zag ik even vierkant dus even aan de kant geschoven maar deze week hoop ik verder te gaan, gewoon kleine beetjes steeds en dan komt het vast een keer af. De termijn van 2 weken heb ik maar even opgeschoven naar achteren want ik heb nog meer te doen deze week ;-)
Ik heb ook nog kaartjes gemaakt maar ik kan ze nog niet laten zien want er moeten er 2 op de bus nog. Tenminste 1 is er al op de bus en 1 ligt er klaar. Zodra die binnen zijn kan ik ze showen!
Deze heb ik gemaakt nog zonder doel en kan ik dus laten zien. Het is van een sketch, en ik heb er ook weer flappen met tags ingemaakt, vind het zo grappig om te doen!
De voorkant van de kaart
De binnenkant
Andere kant van de flappen, thee erin, altijd lekker, in bijpassend paarse zakjes!
En rechtopstaand, de flappen kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen
Ik heb zoveel plezier in het maken van volledige kaarten dat ik bijna geen gewone kaart meer maak, hoe uitgebreider hoe leuker! Maar ze worden wel mega dik en soms moeten er wel 3 postzegels op! Zo dat was het even voor nu.... Pixie is geloof ik al weer wakker dus ik mag weer aan de bak ;-)
Heel fijn weekend!!!

4 opmerkingen:

wij drietjes zei

Wat een leuk (lang) verhaal weer! Ondanks dat ze niet helemaal zijn geworden zoals je wilde vind ik je taartjes erg mooi en klinken de vullingen heerlijk! Je kaartje is weer super schattig, net als die heerlijke meid van je met dr 2 staartjes ;)
Je buikje groeit al aardig, dat wordt wat als je straks op het eind loopt...

Liefs en een dikke kus weer!

Marit zei

Hoi Angela,

Wat heerlijk dat je weer van een bakkie thee kunt genieten! Mooie taarten heb je gemaakt, de kleuren van de bolletjes vind ik helemaal super en je vullingen klinken heerlijk. Je kaart is ook weer erg mooi geworden, van buiten en van binnen!

Fijne zondag, hopelijk houden we het een beetje droog vandaag!

Groetjes,
Marit

Sylvia zei

Hele leuke foto's van Pixie! Je taarten zien er ook weer heerlijk uit en nog gefeliciteerd met je moeder!Hoe gaat het verder met je? Groetjes Sylvia

José zei

Prachtige kaart zeg! Onwijs leuk met al die insteekmapjes. Geweldig om zoiets in je brievenbus te mogen ontvangen :-)
Groetjes,
Jose