woensdag, september 02, 2015

My breast friends tag

Laten we het deze keer eens over borsten hebben! Persoonlijk ben ik erg trots op mijn borsten, want ze hebben 3 kindjes gevoed en de beste start gegeven in mijn ogen mogelijk! Helaas zijn er ook veel vrouwen waarbij borsten iets negatiefs worden doordat ze borstkanker krijgen, ze al dan niet preventief moeten laten weg halen, of waarbij een borstbesparende operatie gedaan wordt maar wel een litteken achter laat. Om meer aandacht te vragen voor Pink Ribbon en borstkanker is deze tag in het leven geroepen door een groepje bloggers op whats app en daarbij horen deze vragen

1) Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie?)
    Nee op dit moment ben ik tevreden met de dames. Ze beginnen nu weer een beetje vorm te krijgen   na de zwangerschap en 10 maanden borstvoeding, ben vrij rank dus grote tetten zal ook geen pan zijn gok ik zo! More than a handfull is wasted zei iemand ooit tegen mij ;-)

2) Wat is jouw favoriete kleur BH?
     Ik draag het liefst wit of zwart en een padded bh, dat zit het lekkerste.

3) Controleer jij ze wel eens?
     Eerlijk gezegd... zelden! Heel stom misschien maar nee eigenlijk niet. Meestal als het weer in de media-aandacht komt, dan is het "o ja" en doe ik het weer af en toe maar het zakt altijd weer af,          whoops! Manlief doet dit overigens wel met liefde ;-)

4) Komt er borstkanker voor in jouw familie?
    Nee gelukkig niet, helaas wel andere vormen, maar ik ben gezegd met gezonde genen. Wat helaas niet wil zeggen dat ik het niet kan krijgen maar ik ben niet genetisch belast.

5) Indien van toepassing; zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?
    Ja ik heb 3 zwangerschappen achter de rug, 1x 7 maanden, 1x ruim 8 maanden en 1x 10 maanden  borstvoeding. Nou dan zien je borstjes er niet meer zo "perky" uit als toen je dit allemaal nog niet had, maar ik mag zeker niet klagen. Er blijft nog geen potlood onder hangen en het zuiden is ook nog niet in zicht gelukkig, maar eerlijk... als het wel zo was geweest, dan is dat zo! Ik ben zo trots dat ik 3x lang heb mogen voeden.

6) Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?
    Ik zeg meestal tetten, memmen of tietjes en mijn manlief noemt ze liefkozend "dames" en mijn meiden noemen ze ook tietjes omdat we borstvoeding altijd tietjespap noemden, maar ik heb geen namen voor de dames.

7) Ken jij de stichting Pink Ribbon?
    Ja ik ken de stichting, al kan ik je niet alles erover vertellen. Wat ik erg leuk vind zijn vooral dat ze    erg leuke producten hebben om te kopen waarmee je ook deze stichting steunt, zoals het magazine,    de sierraden en dergelijke!

8) Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?
     Een hoop ellende, ziekte, chemo, maar ook... dat mannen het ook kunnen krijgen! En tegenwoordig zie ik ook vaak (via tattoodo) mooie tattoos voorbij komen op vrouwen die de                littekens verbergen onder een tatoeage oid. En dat "men" tegenwoordig zo knap is veel te genezen,      maar ook dat het niet meer zou moeten zijn dat er zoveel vrouwen aan overlijden (en mannen dus        ook)


Ben je benieuwd naar wat de andere dames te vertellen hebben? Kijk dan gauw bij Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Jess, Geertje en Lieke
wil je zelf ook mee doen? Dan kun je HIER de print downloaden en gebruiken, gebruik dan ook #mybestfriendstag!

7 opmerkingen:

Simone zei

Ontzettend leuk Angela!

Judith PinkPress zei

Hahaha de potloodtest... ik heb hem ook gedaan hoor!

Saskia zei

Mooie foto Angela!

Josan GoodGirlsCompany zei

Tietjespap?! Hahaha wat grappig . En die uitdrukking "More than a hand full is wasted", moet ik onthouden.

Jess zei

Ik lig plat om de tietjespap hier. Fijn dat we dit met elkaar hebben kunnen invullen <3

Fleur Miller zei

Leuk is dat he, omdat je je kinderen lang hebt kunnen voeden, maakt het je niet meer zoveel uit hoe ze eruit zien. Omdat ze nuttig zijn geweest. Of zoiets :P

Lifes about zei

Hahaha tietjespap. Wat fijn dat je potloden er nog niet onder blijven hangen! Hier bijna een heel schildersezel.