zaterdag, juni 25, 2016

Positive outlook on life

En dat is even een titel om mee binnen te komen! Dat is waar ik mee aan de gang wil, zeker deze zomer en in aanloop naar de herfst en winter! Ik zal het verhaal even uit de doeken doen...

De afgelopen tijd (vanaf vorig jaar februari) heb ik nogal wat om mijn oren gekregen. Gedoe met het UWV, de financiële situatie waar we als gevolg daarvan mee te maken kregen, de gezinssituatie die dan drastisch verandert, je levensstijl, je eigen houding daarin, wederom een winterdepressie, het overlijden van mijn schoonvader, mijn eigen gezondheid die hard achteruit ging, 2 ziekenhuisopnames en nog meer ingrijpende gebeurtenissen. Door al deze gebeurtenissen zit ik in een negatieve spiraal. Mijn mindset, mood, spirit, alles is negatief en daar ben ik onderhand klaar mee! Wat wat je uitstraalt trek je aan, tenminste dat ik was ik geloof. Laws of attraction heet dat! Dat moet dus omgedraaid want ik ben klaar met alle negatieve dingen in mijn leven, mijn eigen negatieve gedachten etc., maar het is niet makkelijk daar zomaar uit te stappen, een ander denkpatroon aan te meten en een ander leven eigenlijk... Daar ga ik nu stappen in maken en ik heb er zin in.... of ik het volhoud weet ik niet want ik heb op dat gebied niet echt veel discipline, maar het voordeel is... als het werkt en resultaten geeft, dan is het makkelijker te doen.

Ook is het zo dat iets gemiddeld minstens 21 dagen duurt voor je een nieuwe eigenschap of gewoonte hebt aangeleerd! Dus volhouden is wel even een dingetje, vandaar dat ik er over ga bloggen, ik hoop dat ik het dan beter kan volhouden!!

"Everything you water... will grow.. That goes both ways. If you focus on the negative, negative things will happen, but it is also true for the positive!! Think positive things, think happy thoughts, try to see the beauty and positive in every day life and every day situations! Don't see events as a problem but see them as a challenge!! Focus on the good!"

Deze challenge ga ik aan, en ik ben heel benieuwd waar hij me heen gaat leiden!

Voor mij is gezond eten heel erg belangrijk. Mijn lijf is erg gevoelig... eet ik een dag veel suikers/snoep dan mag ik dat bekopen met me de hele dag futloos, vol, vies en sloom voelen, en heb nog 3 dagen last van mijn darmen en maag. Eet ik veel dingen als pasta, brood, rijst, aardappelen ed dan heb ik hetzelfde! Dus om er goed tegenaan te kunnen, is voor mij stap 1 mijn voeding aan te pakken en dat heb ik dan ook meteen gedaan! Ik ben vanochtend begonnen met een heerlijk zelf gemaakt brood volgens recept van "zonder fratsen" met kwark en vers fruit ernaast. Mijn kinderen aten dit ook en dit schoven ze zo naar binnen terwijl het ontbijt vaak een drama is hier aan tafel!!

Vanmiddag maakte ik een roerbakprutje van haricot verts, mais, verse venkel uit eigen tuin, wortel julienne en 2 eitjes erdoor. Dit smaakte zo lekker en puur!! Ik had vandaag ook geen vreetbuien, (ja ook ik ben een emo-eter) en voelde me energieker dan de dagen ervoor. Vanavond eet ik een salade terwijl de rest van het gezin macaroni eet (pasta én tomaat, is een absolute no go voor mij). En de komende dagen zal ik me dan ook vooral richten op mijn voeding!
(ik kreeg dit dus niet eens op allemaal!)

Ik ben benieuwd wat jij doet om positief te blijven of het negatieve om te draaien. Ben jij van jezelf een positief persoon?

*deze blog typte ik donderdag maar komt nu, zaterdag, pas online*Geen opmerkingen: