donderdag, februari 20, 2014

Project Life 2013 week 41 t/m 44

Eindelijk weer eens een Project Life update!
De onderstaande sheets had ik al af alleen nooit op mijn weblog gezet, oen he? Maar bij deze dan.

Week 41 +41 overzicht. Mijn wereldje bestond op dat moment vooral uit baby en baby en baby ;-) We moesten nog in een ritme komen en dat viel soms niet mee!
 Week 41; Een leuke week en een niet leuke week want ik belandde weer een dag en nacht in het ziekenhuis, maar ook leuk om dingen die we deden zoals op visite bij mijn vriendinntje Kelly die 11 dagen eerder dan ik Kyano kreeg!
 Week 42; een leuke gezellige week, we hebben een boswandeling gemaakt, kastanjes geraap, stoofpeertjes gemaakt en Poes Pluis lag gezellig met Callen in de box! Ook hebben mijn zusje en ik foto's gemaakt als kadootje voor onze mama. Dat was echt iets van 16 jaar geleden!
 Week 43 en week 44 het overzicht!
 Week 43; Vriendinnetje Marije kwam op visite met d'r gezinnetje. Wat een groot verschil nu tussen Morris en Callen! Pixie is druk met schrijven, ik ga lekker met Callen in bad, en hij gaat voor 't eerst in de kinderwagen en ik begin me weer een beetje mens te voelen
 Week 44; Skylar is dol op d'r broertje en leest graag voor (wel op z'n kop maar ach). De eerste kerstversiering is gekocht... het is een uiltjeshanger! Callen met mijn favoriete rompertje aan! Knuffelen met tante Sabrina en gewoon een lieve foto!

En dat was dat! Ik ben heel trots want... vanochtend heb ik Project Life 2013 afgerond! Hij is helemaal af! Niet te geloven en dat na zo'n veelbewogen jaar! Ik zal snel foto's plaatsen ervan. Ik ben ook al begonnen met Project Life 2014 al ga ik die wel anders doen dan 2013 want het is ZO veel werk om elke week een spread te maken dus ik ga het anders aanpakken want dit boek is me wel zoveel waard!

dinsdag, februari 18, 2014

Callen 5 maanden

Lieve lieve Callen,
5 maanden oud, en je wordt of bent al echt een heel ventje nu! Je speelt, graait en grijpt, "kletst" en lacht en gilt en probeert om te rollen. Je eet heerlijk van je lepeltje 2x per dag, 1x groente en 1 x fruit en je vindt alles lekker!

16 februari was je dan 5 maanden en ook nu weer een minishootje wat deze keer iets lastiger was omdat ik het beneden in de woonkamer deed waar de meisjes bij waren dus jij was vooral gefocust op hen en het touwtje van de mand hahaha ;-) Maar er zitten er toch een paar leuke bij!

 Je bent zo grappig, je lacht het grootste gedeelte van de dag en vermaakt je uitstekend! Je wilt wel graag ook mij zien nu en ik bespeur een begin van eenkennigheid. Verlatingsangst nog niet gelukkig.

 We hebben het idee dat er 2 tandjes zitten te rommelen maar helemaal doorzetten doet het nog niet en ach het hoeft ook niet, beter van niet zelfs want ik vrees voor mijn boobies dan! Je drinkt nog steeds vaak bij mij, vooral na 3 uur 's middags tot 7 uur 's avonds, maar ik vind het niet zo heel erg, lekker rustig op de bank met z'n tweetjes en de meisjes zitten er ook vaak bij en lezen we een boekje. Je krijgt 1x een flesje, ergens tussen half 10 en 11 uur ongeveer van je papa zodat ik vroeg naar bed kan want ik moet er 1 tot 3 keer per nacht uit voor jou.
 Je bent druk bezig met oefenen om je om te draaien, allebei de kanten op want het omrollen was je even verleerd geloof ik (je arm ligt nu in de weg) en dat levert hele grappige tafereeltjes op.  Je groeit als kool en dat kun je wel zien aan deze foto aan je beentjes ook ;-) Je bent 5 maanden en zit in maatje 68 en gaat richting 74. Dit t-shirt is maat 80/86, wat is voor 12 maanden maar ik vrees dat ie dat dan niet gaat passen. Ik denk dat ik het hooguit tot 7 a 8 maanden red hiermee!
 Dit is een foto van eerder dan de 16e. Skylar is DOL op jou en wil je heel graag op schoot, knuffelen en kusjes geven en over je bolletje aaien. Jij vindt haar ook heel erg leuk want je volgt haar met je ogen overal waar ze gaat. Dat deed je al toen je nog in mijn buik zat. Zodra Skylar tegen mijn buik aanhing, kwam jij tegen haar aangehangen aan de binnenkant! Zo leuk!
 Deze romper heb ik voor je besteld, ik vond hem zoooo leuk! Hij is maatje 6-9 maanden maar je ziet dat hij nu precies pas zit dus die is helaas geen lang leven beschoren :-( Je ligt hier op je dekentje dat ik voor je gemaakt heb. Die ligt normaal op je bedje maar vond het als achtergrond wel even heel leuk!
 Je hebt zulke mooie ogen! Sjucht ik ben nog steeds flieft!
 En je lacht en gilt heel wat af en bent een lief lekker druk baasje maar toch heel kalm en rustig. Van wie je dat hebt???
Het slapen gaat al beter, we hebben inmiddels de trucjes een beetje door, of moet ik zeggen jouw voorkeuren? In ieder geval... t werkt! Je slaapt overdag nu beter gelukkig! Je bent daardoor dus ook uitgeruster en slaapt rustiger, bent vrolijker, eet goed en ontwikkelt ook als een razende. Ik ben echt nog steeds elke dag super blij dat je bij ons bent, echt een kadootje!! <3 crazy="" like="" p="" you="">

maandag, februari 17, 2014

Valentijnsdag

Valentijnsdag, noem het commercieel gedoe, ik vind het geweldig! Niet alleen omdat het nou net op die ene dag Valentijnsdag is en dan net op die ene dag de liefde gevierd en geuit mag worden, nee... wij hebben heel erg veel herinneringen op juist die dagen (ook de 15e telt mee)

Allereerst... onze trouwdag  is op 15 februari, dus we zijn inmiddels al weer 6 jaar getrouwd (en bijna 11 jaar samen)
In 2009 hadden we een geweldig weekend want we vonden uit dat we een meisje kregen 
tijdens de 20 weken echo en we hadden een geweldig weekend" en daar heb ik een boekje over gemaakt

In 2013 was het niet zo leuk want ik lag in het ziekenhuis dus die slaan we maar over ;-)

Dit jaar heb ik ook geprobeerd er iets leuks van te maken en hadden we allerlei plannen maar er is weinig terecht van gekomen door een ziek kindje op 14 + 15 feb (waterpokken) en ikzelf op 15+16 feb. 

Ik heb geprobeerd lollies te maken maar de candy melt wilde niet meewerken :-( Dus ze zijn niet zo mooi geworden helaas maar dat maakten de meisjes niet uit, ze vonden het toch wel lekker! Tja het is chocolade ;-)
We hebben allemaal een tekening gemaakt op een hartje. Pixie een hele tekening met allerlei dingen die ze leuk vindt, zoals een ballon, eendjes voeren, etc en Skylar scribble scrabble en van Callen 2 voetafdrukjes en dat hebben we naar "tante sabrina" gestuurd en daar was ze heel blij mee!
We hebben een valentijnsslinger gemaakt met papieren hartjes aan een stuk touw plakken en dat heeft ze lekker lang bezig gehouden en ze konden het super goed en hangt nu aan de lamp boven de eetkamertafel en staat heel erg gezellig!
En ik heb nog een hartjestaart gemaakt met aardbeien en roomvulling, erg lekker was ie weer! Was wel weer lang geleden dat ik dat gedaan heb maar ja moest ook weer even erin komen want Skylars verjaardag staat gepland, bijna al weer!
Ik heb verder manlief een kaartje in zijn lunchbox gedaan (moest hem wel even een appje sturen dat hij goed moest kijken hoor hahaha) en mijn dinnetje ook trouwens. Ik zelf was het weekend ervoor al verwend door mijn mannetje!
Ik kreeg een paar echte Uggs, die ik eigenlijk altijd al wilde hebben maar te duur vond en ze zelf niet kocht, maar hij dus wel voor mij, precies de goede ook! Halfhoge grijze! Ik loop er zowat dag en nacht op want ze lopen zooooo lekker en hey... voordat het echt warm wordt, kan ik er nu mooi nog even op rondlopen!
 En hij maakte een heerlijke lunch voor me!
 We zijn zondags ook naar Prenatal geweest zoals in mijn vorige post te zien was, en daar naar een expositie ook geweest, vond het erg mooi en shoppen voor je ukkies is altijd leuk!
 En last but not least .... overheerlijke sushi!!! Mijn favoriete eten/maaltijd/snack en zelfs ontbijt als er leftovers zijn!!!
Zo dat was dat weer ;-) alle leuke foto's bij elkaar van toch wel weer een geslaagde valentijnsdag/weekend! Weer wat herinneringen rijker, op naar volgend jaar en hopelijk dan geen zieken!

maandag, februari 10, 2014

Shopping haul

"En we gaan alleeeeeen voor een trappelzak" zeiden we nog, gisteren voor we de deur uit gingen naar Prenatal! Nou is Prenatal 1 van de winkels waar we ons NIET kunnen gedragen, nooit niet! Nog nooit gelukt, en zal ook nooit lukken ook! Ze hebben er gewoon té veel leuks! Nu hebben we 1 gelukje tegenwoordig... ze hebben niet meer Pixies maat dus komen we alleen met buit thuis voor Skylar en Callen. (voor Pixie halen we hier wel in bij Jola mode) 

Nou hier is dan de schuldige.... de trappelzak waar het allemaal om begon ;-) En een romper die lijkt op zijn eerste rompertje, met dezelfde tekst, tja ik blijf een emo-koe....
 Ik heb dit uitgekozen, van Name It, maatje 74 al weer en ik vind dat Name it groot valt dus ik denk dat hij er nog wel even in kan groeien. Ik vind dit nog lekker een beetje "baby" omdat het zacht is, een pakje, lief design etc. En omdat ik vind dat mijn mannetje al hard genoeg groeit, houden we het hier nog maar even bij baby ;-)
 Manlief dacht er echter anders over en koos voor 2 stoere jeans, en een jeans shirt, zo volgt Callen geheel de laatste mode van jeans op jeans (denim op denim) hahaha en ik koos het shirt omdat het zo'n toepasselijke tekst heeft... "I look funny because daddy dressed me" dat zeg ik nl regelmatig als Igor de meiden heeft aangekleed.... "hoe verzin je het, die combi's bij elkaar?" Oké ik moet eerlijk zeggen, er zitten soms ook hele leuke dingen bij!
 Voor Skylar hebben we ook eea meegenomen want zij groeit momenteel ook de pan uit, al vindt het consultatiebureau haar té klein (tja ze moeten wat op te merken hebben toch?) in vergelijking met de "standaard gemiddelden". 
Ze is een lievig meisje met lievig uiterlijk dus hier nog een beetje kleine meisjesspul voor gekozen. Zoals een "lief" broekje met vlindertjes, zo zoet, en dan een wat stoerder jurkje met ruffeltjes (ook als 2 delig te koop dus rokje én shirtje apart) En een mintgroen setje, de trui was al ingepikt dus staat niet op de foto, maar een leuk langer truitje met bijpassende legging en een joggingstof rokje, lief, comfi, en stoer tegelijk! Ik ben weer blij met de opbrengst! Binnenkort gaan we weer want voor haar verjaardag gaan we nog een outfitje uitzoeken! En we hebben nog een kadokaart die dit weekend niet geldig was ivm stickerkorting!
En dit was voor ons even de leukste buit, maar er hing nog zoveel meer leuks, pfff moeilijk kiezen hoor! Maar ze hebben weer wat nieuws! (oh ja en dan vergeet ik nog de woezel en pip speentjes die we gekocht hebben en de borstvoedingsthee). Oké het kost even wat maar ik vind het kwalitatief heel erg goede kleding en het zit ook lekker, vervormt niet en verwast niet. Er is kleding dat Pixie gedragen heeft, vaak, en dat ziet er nog als nieuw uit, wat Skylar nu dus draagt en het ziet er nog steeds goed uit. Mijn mening... het is het geld meer dan waard!

(dit is mijn eigen mening, eigen bevindingen, ik krijg hier niet voor betaald op wat voor manier dan ook!)

donderdag, februari 06, 2014

Groentenhapjes zijn gezond!!

Goeie morgen!
Hier even een gezonde post tussendoor!!! 
Callen is inmiddels op een leeftijd aanbeland dat we aan de fruithappen zijn gewend en aan de groentehappen bezig zijn, wat gaat dat hard zeg! Maar na een aantal potjes, groeit meneertje zijn eetlust inmiddels naar meer dan een half potje en dan vind ik het toch wel wat duur worden, en... ik vind zelfgemaakt eten toch wat gezonder, goedkoper, en hij went aan de smaak van ons eten. Dus het is tijd om babyhapjes te gaan koken.

Fruithappen maak ik al vanaf het begin omdat de meisjes dat ook eten, dus de stukjes fruit in de blender, door de zeef (in het begin, inmiddels ook niet meer) en klaar! 

Gisteren ben ik groentehappen gaan maken. Ik was € 1,29 kwijt aan wortels, en een appel. We aten gisterenavond bloemkool maar die was te groot dus ik had sowieso over. De potjes kosten tussen de € 0.79 en € 0.89 afhankelijk van het merk, per stuk!!! Ik heb voor deze € 1,29 wel 6 potjes kunnen maken! Ik zeg win-win!!
 Ik heb lang geleden eens een stoommandje bij Ikea gekocht voor de lempertjes maar eigenlijk gebruiken we daar de bamboe mandjes voor, dus nu kwam ze mooi van pas!
Ik heb 3 potjes wortelhap gemaakt, gemengd met een beetje borstvoeding anders werd het toch wel een beetje te droog/korrelig en nu is het smeuiiger en kan meneer het beter eten. En 3 potjes bloemkool met appel en een hapje voor gisterenavond (dus eigenlijk 4 potjes) en hij vond het heerlijk! Het was zo op!!
Kortom, waarom potjes kopen als het goedkoper, gezonder en beter kan? Het kost alleen wel even wat tijd, moeite en afwas maar hey dat is me de moeite wel waard!!!

maandag, februari 03, 2014

One little word (engels/nederlands?)

Oké ik ben zo hopeloos met bloggen momenteel! Ik vind het heerlijk om mijn blog bij te houden om.... nou ja verschillende redenen en daar volgt binnenkort wel een apart stukje over.... anyhoe.... momenteel schiet het er gewoon zwaar bij in! ZWAAR!!!

Maar ik zit hier nu tijdens 1 van de zeldzame momenten hier in huize Spenkelink, achter de pc. Namelijk kind 2 en 3 slapen en kind 1 zit op school! Hoera, rust! Alhoewel... ik raas weer door mijn to-do-lijst heen, in de (ijdele) hoop dat er eens een eind aan komt, of in ieder geval licht aan het einde van de tunnel.

Ik doe nu voor het derde jaar mee aan "One Little Word". Ooit bedacht door Ali Edwards. Het principe is dat je 1 woord zoek (of het woord zoekt jou) en dat je daar aandacht aan besteed het hele jaar door! Afgelopen jaar was het "positivity" en dat was achteraf zo'n waar woord voor 2013! Ik moest positief zien te blijven tijdens die verschrikkelijke zwangerschap en ziekenhuisopnames ed en daar kan ik een heel verhaal nog over houden, maar ik richt me maar even op 2014. Voor dit jaar ging ik niet op zoek naar het woord, nee het woord vond mij! Ik werd wakker ergens in december en ineens wist ik het, en meteen de hele betekenis erachter voor mij... Mijn woord werd:


Waarom nou weer Engels? Omdat ik vind (en dat is mijn persoonlijke mening) dat ik me soms beter in het Engels kan uitdrukken dan in het Nederlands, ze hebben mooiere bewoordingen etc.
Breathe dus, adem, maar dat betekent het niet alleen voor mij! Zoals sommigen van jullie weten (uit een grijs en ver verleden) heb ik last van paniekaanvallen/angststoornis, hoe en waarom zal ik besparen, dat is een lang verhaal, maar het is nou eenmaal zo. Ik kan prima functioneren, nee ik ben niet gek, maar ik heb er wel mee te dealen (weer een Engelse uitdrukking). Ik heb er al heel lang niet meer over geblogged omdat ik meer negatief commentaar kreeg dan positief dus liet ik het wel achterwege. Maakt niet uit, Breathe is in mijn geval dus ook breathe through it, door de eventuele paniek heen, gewoon blijven ademhalen, het is maar tijdelijk en zo weer over, en dat gaat me nu al goed af! Het woordje lijkt in mijn hoofd vast te zitten en dat is positief!

Breathe is voor mij ook een herinnering aan relax! Ik deed voorheen aan yoga en meditatie wat mij rustig hield en ik vond het heerlijk maar begin vorig jaar ben ik dat een beetje kwijt geraakt helaas en dit is een reminder om het weer op te pakken (helaas nog niks van terecht gekomen in januari)



Breathe... ook gevalletje "tot 10 tellen" als weer eens het uiterste van me gevraagd wordt door bepaalde situaties of mensen of kindjes ;-) Ik ben van nature niet een erg geduldig persoon, wat niet zo lekker past bij 3 kindjes van 4 en jonger! Maar het gaat me ook nu goed af! Helaas zijn de meisjes wat cranky de afgelopen tijd vanwege het vele binnen zitten. Steeds ziek en het weer werkte ook vaak niet mee en ze zijn gewoon (net als iedereen geloof ik) toe aan zonneschijn en mooi weer en warmte! (vandaag een goeie start!)

Breathe... conditie opbouwen, want na 9 maanden zowat in bed gebivakkeerd te hebben, is mijn conditie ver te zoeken. Oké ik ren me rot de halve dag maar of dat mee telt? Ik wil weer gaan hardlopen, en ik hoop toch wel 5 minuten te kunnen lopen zonder dat mijn tong op mijn knieën hangt! Breathe in, breathe out!

Breathe...neem eens rust, zit stil en geniet, haal eens adem, neem er eens de tijd voor! Kijk naar de dingen om je heen, neem ze in je op en zit in het NU (klinkt lekker zweverig niet?). Ik heb het idee dat ik soms op de automatische piloot ga en dat er dingen aan me voorbij gaan, zo NIET grappig dus ik wil ook daar aandacht aan besteden, en het gaat steeds beter! 

Ik heb geen lijst gemaakt van wat ik wil doen met dit woord, wel wat het voor mij betekent (zie hierboven) en verder zie ik wel wat het voor mij gaat doen, maar ik vind het heel erg grappig dat als je er aandacht aan geeft, dingen op zijn plek vallen en ik hoop dat ik aan het einde van het jaar kan zeggen dat het weer een "zeer waar woord" was voor 2014!!